Vb-2018 - Hierro büszke, hogy a csapata erős maradt

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Hierro büszke együttesére, amiért az a mögöttük álló nehéz hét ellenére jól játszott az Európa-bajnok portugálok ellen a 3-3-as döntetlennel zárult pénteki csoportmérkőzésen az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Vb-2018 - Hierro büszke, hogy a csapata erős maradt
Fotó: Sky Sports

A spanyol szövetség két nappal az összecsapás előtt menesztette a Real Madridnál kinevezett Julen Lopeteguit a nemzeti együttes kispadjáról, s helyére nevezte ki Hierrót. "Nagyon gyorsan alkalmazkodtunk az új körülményekhez, hisz kevés időnk volt a nyitómérkőzésünk előtt" - fogalmazott Hierro.

Megvédte kapusát, David de Geát is, aki nagyot hibázott az első félidő végén Cristiano Ronaldo második góljánál. "Senkire nem fogunk ujjal mutogatni. Természetes, hogy vannak olyan pillanatok, amikor nem megy minden zökkenőmentesen, de tudjuk, mit akarunk és mit kérünk a játékosainktól: bárki, aki ránk néz, csapatként lát minket." - hangsúlyozta.

A spanyolok védője, Gerard Piqué a mesterhármast szerző Ronaldót kritizálta nyilatkozatában. "Cristiano nagyon hajlamos a műesésre, s szinte mindent szabálytalannak fújtak neki" - fogalmazott a középhátvéd, aki kifejtette, a meccs előtti problémák ellenére is összeszedettek voltak. 

"Tizenegyesből gólt kapni már az első percekben, s így hátrányba kerülni mindig rendkívül nehéz helyzetet teremt" - utalt arra, hogy a luzitánok a negyedik percben tizenegyesből jutottak vezetéshez. - "De szereztünk három gólt és elégedetteklehetünk a játék képével."

Kitért Lopetegui esetére is, s leszögezte: nem zavarta, hogy a tréner a Real Madriddal tárgyalt. "Egy nagy klub jelentkezett be érte, az viszont vitatható, ahogy kezelte ezt" - mondta Piqué, hozzátéve: az elnök meghozott egy döntést, amit a játékosok elfogadtak.

A találkozón duplázó Diego Costa elismerte Ronaldo teljesítményét. "Gratulálok Cristianónak, sok kritikát kapott, és nézzék, hogyan teljesít. Az emberek jobban tennék, ha békén hagynák őt" - tette hozzá.

MTI/para