Vb-2018 - Ibrahimovic: kisebb a nyomás a svéd válogatotton, mert nem vagyok ott

Zlatan Ibrahimovic szerint a világbajnoki résztvevő svéd labdarúgó-válogatottra azért nehezedik kisebb teher az oroszországi tornán, mert ő nem tagja a keretnek.

Vb-2018 - Ibrahimovic: kisebb a nyomás a svéd válogatotton, mert nem vagyok ott
Archív felvétel (Fotó: TASR/AP)

A 36 éves támadó arra a megállapításra jutott, hogy a svéd együttesen azért kisebb most a nyomás, mert amikor ő is tagja a csapatnak, akkor minden mérkőzésen elvárás velük szemben a győzelem. 

"Csak élvezzék. Nincs rajtuk teher, mert nem vagyok ott" - adott útravalót honfitársainak a tőle megszokott szókimondással Ibrahimovic, aki egy szponzori meghívásnak eleget téve tartózkodik Moszkvában, az Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzés helyszínén.

A svédek a címvédő német válogatottal, valamint Mexikóval és a Koreai Köztársasággal szerepelnek az F csoportban.

Az LA Galaxy svéd labdarúgója a németeket tekinti a vb legnagyobb esélyesének, szerinte ugyanis Joachim Löw szövetségi kapitánynak nemcsak jó csapata van, hanem ezt mindig képes bizonyítani is. Ahogy fogalmazott: a németeknél nincs sztár, az egész csapat a sztár. 

"Ezért olyan erősek" - közölte.

Ibrahimovic 15 éves válogatottbeli karrierje során 116 alkalommal szerepelt a svéd csapatban - 62-szer volt eredményes -, legutóbb a 2016-os Európa-bajnokságon viselte a nemzeti együttes mezét.

(MTI)

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.