Vb-2018 - Itt a magyarázat: feszültek voltak tegnap a brazilok

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a világbajnokság első mérkőzésén, a Svájc elleni 1-1-es döntetlen alkalmával játékosai túl feszültek voltak.a

Vb-2018 - Itt a magyarázat: feszültek voltak tegnap a brazilok
Fotó: AP/TASR

A szakember úgy véli, a góljukig - amit a 20. percben Philippe Coutinho szerzett - túl nagy nyomás volt a brazil kezdőcsapat játékosain, akik a feszültség miatt még a gólelőny birtokában sem játszottak elég pontosan.

"Volt néhány tiszta helyzetünk, de a befejezéseknél nem összpontosítottunk megfelelően, ami abból eredt, hogy a vb első mérkőzésén túl idegesek voltak a játékosok" - mondta Tite. Hozzátette: mivel győzelmet várt, csalódott a döntetlen miatt.

A kapitány segítője, Cleber a brazil együttes "gyilkos ösztönét" hiányolta az összecsapáson, és hibaként említette, hogy túl gyakran veszítettek labdát, ami persze az ellenfél érdeme.

"A svájciak sokkal kiegyensúlyozottabban futballoztak, mint a 2014-es vb-n" - nyilatkozta a segédedző. Hangsúlyozta: a riválisnak sikerült nyomás alatt tartania a brazil játékosokat, akik hiába dolgoztak ki helyzeteket, nem voltak elég hatékonyak a befejezéseknél.

Az ötszörös vb-győztes dél-amerikaiak, a torna egyik favoritjai, az E csoportban legközelebb pénteken, Costa Rica ellen lépnek pályára, majd jövő szerdán Szerbiával mérkőznek meg.

(MTI)