Vb-2018 - Putyin meghívta Blattert és Platinit

A labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől egyformán eltiltott Joseph Blattert és Michel Platinit is meghívta a jövő évi oroszországi világbajnokságra Vlagyimir Putyin orosz elnök.

"A világbajnokság a labdarúgás nagy ünnepe, amelyre minden vendéget örömmel fogadunk, beleértve a régi barátokat is. Mint köztudott, Vlagyimir Putyin régóta baráti kapcsolatot ápol Blatterrel, és jól ismeri Platinit is. Szívesen látjuk őket" - nyilatkozta pénteken a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábbi elnökét, Joseph Blattert jogerősen hat, az európai szövetség (UEFA) volt vezetőjét, Michel Platinit négy évre tiltották el "összeférhetetlenség" és "hűtlen kezelés" miatt.

A 81 éves Blatter már korábban jelezte, hogy elfogadja Putyin meghívását. "Nem tudom, mennyi időt töltök majd ott. Lehetséges, hogy részt veszek a nyitómeccsen vagy a döntőn" - nyilatkozta.

A FIFA-hoz közelálló források szerint a korábbi elnök a részvétellel nem sérti meg az etikai szabályokat, mivel már nem tisztviselője a FIFA-nak.

(MTI)