Vb-2018 - Rani Khedira nem lesz tunéziai válogatott

2018. február 7. - 15:44 | Sport

Rani Khedira, a világbajnok német Sami Khedira öccse nem akar a tunéziai válogatottban szerepelni a nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Vb-2018 - Rani Khedira nem lesz tunéziai válogatott
Fotó: Wikipédia

"Tegnap este közöltem a tunéziai szövetséggel, hogy nem játszom a világbajnokságon. Nagyon büszke vagyok, hogy gondoltak rám, de Németországban születtem és csak németül beszélek, márpedig fontos számomra a kommunikáció a pályán, ami így meglehetősen nehéz lett volna" - nyilatkozta a játékos klubja, az FC Augsburg szerdai sajtótájékoztatóján.

A védekező középpályás hozzátette, vannak olyan futballisták, akik már évek óta szerepelnek a tunéziai válogatottban, és nem akarja elvenni a helyet előlük a vb-keretben.

A 2014-es brazíliai világbajnokságon győztes német válogatott középpályása, Sami Khedira 24 éves öccse tunéziai állampolgársággal is rendelkezik, de korábban a német utánpótlás-válogatottakban szerepelt.

Először tavaly novemberben vetődött fel az esetleges vb-részvétele, de már akkor is közölte, hogy arabul és franciául sem beszél, alig ismer valakit a tunéziai válogatottból, illetve először állandó játéklehetőséghez akar jutni a Bundesligában, és tovább fejlődni.

(MTI)

Címkék: Sami Khedira, Tunézia