Vb-2018 - Veszélyben Olivier Giroud kerettagsága

A klubjában kapott kevés játéklehetőség miatt veszélybe került Olivier Giroud kerettagsága, így a francia válogatott labdarúgó lemaradhat a jövő évi, oroszországi világbajnokságról.

Vb-2018 - Veszélyben Olivier Giroud kerettagsága
Fotó: TASR/AP

"Egyértelműen kevés játéklehetőséget kap, Didier már beszélt is vele erről" - utalt a Deschamps szövetségi kapitány és Giroud közötti egyeztetésre Guy Stephan, a francia válogatott másodedzője. Hozzátette: az Arsenal 31 éves támadójának nagyon jó a mérkőzésenkénti gólmutatója, de az elkövetkezendő hetekben megoldást kell találnia arra, hogy pályára lépjen.

Az angol bajnokság 2017/18-as idényének eddig lejátszott tizenöt fordulójában a támadó tizenkétszer lépett pályára - háromszor volt eredményes -, de egyszer sem volt kezdő, összesen csupán 234 percnyi játéklehetőséget kapott. A korábban stabil kezdőjátékos Giroud honfitársa, Alexandre Lacazette nyári szerződtetésével a kispadra szorult. Az Arsenal vezetőedzője, Arsene Wenger az Európa Ligában és az angol Ligakupában számított kezdőként a játékára.

Giroud 69 válogatott mérkőzésén 29 gólt szerzett, tagja volt a 2012-es Eb-n szerepelt francia válogatottnak, valamint ott volt a 2014-ben vb-negyeddöntős, 2016-ban Eb-döntős együttesben. 

A franciák a jövő évi vb csoportkörében - sorrendben - Ausztráliával, Peruval és Dániával találkoznak.

(MTI)