Vb-2022 - Griezmann úgy véli, érvényes gólt szerzett

2022. november 30. - 20:10 | Sport

Antoine Griezmann, a franciák támadója szerint a játékvezetőnek nem szabadott volna érvénytelenítenie a gólját a tunéziaiak elleni szerdai mérkőzésen a katari labdarúgó-világbajnokság, D csoportjának utolsó fordulójában.

Vb-2022 - Griezmann úgy véli, érvényes gólt szerzett
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A világbajnok futballista a 98. percben, a jelzett ráadás végéhez közeledve hét méterről lőtte a beívelés után visszafejelt labdát a kapuba. Az új-zélandi Matthew Conger előbb gólt ítélt, majd a tunéziaiak el is végezték a középkezdést, de aztán a VAR jelzésére a játékvezető videós segítséget vett igénybe és les címén érvénytelenítette a találatot, mert Griezmann az íveléskor még lesen állt. A francia játékos jelezte a bírónak, hogy tétlen volt a les, csak akkor avatkozott tevőlegesen az akcióba, amikor a tunéziai védő rosszul szabadított fel. Ezzel együtt a gólt elvette Conger.

Vahbi Hazri, a tunéziaiak gólszerzője úgy értékelt, hogy elégedettek az ezen az estén nyújtott teljesítményükkel, ugyanakkor csalódottak, hogy az 1-0-s győzelmük nem ért számukra továbbjutást. Emiatt elsősorban magukra haragudhatnak - tette hozzá -, mert szombaton kikaptak az ausztráloktól.

"A futballban sajnos az az szerencsés, ha nem mástól függsz. De azért nem a hátsó ajtón kell távoznunk a világbajnokságról"

- fogalmazott a támadó.

A D csoportból a franciák és az ausztrálok jutottak nyolcaddöntőbe, a tunéziaiak a dánokat megelőzve harmadikak lettek.

(MTI)

Címkék: VB-2022