Vb-2022 - Luis Enrique megvédte csapatát, de önmagát nem akarta - távozik a spanyol kispadról

2022. december 8. - 16:19 | Sport

A korai búcsú miatt távozik a katari labdarúgó-világbajnokságon nyolcaddöntőig jutott spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique, helyét Luis de la Fuente veszi át.

Vb-2022 - Luis Enrique megvédte csapatát, de önmagát nem akarta - távozik a spanyol kispadról
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

Az 52 esztendős szakember együttese kedden gól nélküli döntetlent játszott Marokkóval, a tizenegyespárbajban pedig 3-0-ra maradt alul. A találkozó után Enrique megvédte csapatát és vállalta a felelősséget, mondván: ő jelölte ki az első három rúgót, aki egyformán elhibázta kísérletét.

Akkor a spanyol nemzeti csapatot másodízben irányító szövetségi kapitány a jövőjét firtató kérdésekre úgy válaszolt: nem időszerű erről beszélni. Csütörtökön a spanyol szövetség közösségi oldalán közölte: Enrique távozik.

Először 2018-ban nevezték ki az ibériai együttes élére, a következő nyáron távozott lánya súlyos betegsége miatt. A kilencéves Xana abban az évben augusztus végén elhunyt csontrákban, Enrique pedig novemberben visszavette a kispadot a csapatot a távolléte alatt irányító Robert Morenótól. Kontraktusa év végéig szólt, a helyét a 61 éves Luis de la Fuente veszi át, aki korábban a többi között volt az Athletic Bilbao vezetőedzője, 2013-tól pedig utánpótlás-válogatottaknál dolgozott, tavaly óta az U23-as együttest irányította.

(MTI)

Címkék: VB-2022