Vb-2022: A németeket megverték, Costa Ricától kikaptak a japánok

2022. november 27. - 12:57 | Sport

Kiütéses vereségét követően Costa Rica válogatottja egygólos győzelmet aratott a japán csapat felett a katari labdarúgó-világbajnokság első vasárnapi mérkőzésén az E csoport második fordulójában.

Vb-2022: A németeket megverték, Costa Ricától kikaptak a japánok
Fotó: TASR/AP

E csoport, 2. forduló:

Japán-Costa Rica 0-1 (0-0)
al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 41 479 néző, v.: Michael Oliver (angol)
gólszerző: Fuller (81.)
sárga lap: Jamane (44.), Itakura (84.), illetve Contreras (41.), Borges (61.), Calvo (70.)

Japán:
Gonda Suicsi - Jamane Miki (Mitoma Karu, 62.), Itakura Ko, Josida Maja, Nagatomo Juto (Ito Hiroki, a szünetben) - Endo Vataru, Morita Hidemasza - Doan Ricu (Ito Junya, 67.), Kamada Dajcsi, Szoma Juki (Minamino Takumi, 82.) - Ueda Ajasze (Aszano Takuma, a szünetben)

Costa Rica:
Keylor Navas - Keysher Fuller, Oscar Duarte, Kendall Waston, Francisco Calvo, Bryan Oviedo - Gerson Torres (Brandon Aguilera, 65.), Celso Borges (Youstin Salas, 89.), Yeltsin Tejeda, Joel Campbell (Daniel Chacon, 95.) - Anthony Contreras (Jewison Bennette, 65.)

II. félidő:
81. perc: Tejeda szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd pontosan passzolt Fullerhez, aki 18 méterről a kapu jobb oldalába csavart (0-1).

Az ázsiai szigetország csapata nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, egyértelmű mezőnyfölényben futballozott az első negyedórában, azonban közép-amerikai riválisa jóval szervezettebben védekezett, mint négy napja a spanyolok elleni kiütéses vereség alkalmával, így helyzet nem alakult ki a kapuk előtt. Az idő múlásával kiegyenlítetté vált a küzdelem, jószerivel kizárólag a két 16-os között folyt a játék a szünetig, a kapusoknak pedig egyáltalán nem volt dolguk.

Az első kaput eltaláló lövésre viszont egy percet se kellett várni a második félidőben, melyet ismét nagyobb lendülettel kezdtek a japánok, de Navas hárította Aszano próbálkozását. Tíz perc után ismét visszaesett az iram, meddővé vált az ázsiai gárda fölénye. A cserék sem igazán változtattak a játék menetén: Japán irányított, Costa Rica védekezett különösebb izgalom nélkül. A közép-amerikai csapat aztán a hajrá kezdetén teljesen váratlanul vezetést szerzett. Hátrányban a japánok nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, de a hátralévő időben már nem sikerült egyenlíteniük.


MTI

Címkék: VB-2022, Japán, Costa Rica