Vb-2022 - Pénzbírságot kapott három szövetség

2023. január 13. - 21:27 | Sport

A katari világbajnokságon tapasztalt sportszerűtlen szurkolói viselkedés miatt a szerb, a mexikói és az ecuadori szövetség pénzbírságot kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságtól.

Vb-2022 - Pénzbírságot kapott három szövetség
Illusztrációs felvétel (TASR)

A szerbeknek 50 ezer svájci frankot kell fizetniük, mert szimpatizánsai sértegették a svájci válogatott koszovói, illetve albán származású játékosait, ezen kívül heten sárga lapot kaptak azon a vb-mérkőzésen.

A mexikói szövetségre 100 ezer frankos bírságot rótt ki a testület, mert a közép-amerikai ország szurkolói két találkozón is sportszerűtlenül viselkedtek, az ecuadoriakra pedig 20 ezer frankos büntetést hasonló okból.

Az argentin és a horvát szövetséggel szemben eljárás indult. Előbbi ellen azért, mert a világbajnok csapat tagjai a döntő után sportszerűtlenül és sértő módon viselkedtek, illetve anyagi kárt okoztak. A bronzérmes horvátoknak pedig azt róják föl, hogy a közösségi felületekre kikerült felvételek szerint a marokkóiak elleni helyosztót követően nacionalista dalokat énekeltek.

MTI

Címkék: vb 2022, pénzbírság