Vb-pótselejtezők - Az oroszok visszavonták a fellebbezésüket a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál

2022. április 5. - 19:09 | Sport

Visszavonta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kizárási határozatával szembeni, a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) tett fellebbezését az Orosz Labdarúgó Szövetség (RFU).

Vb-pótselejtezők - Az oroszok visszavonták a fellebbezésüket a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A CAS kedden jelentette be, hogy az RFU március 30-án jelezte, nem kíván fellebbezni a FIFA döntése ellen, ezzel elfogadta, hogy a szervezet az ukrajnai háború miatt kizárta az orosz válogatottat a világbajnoki pótselejtezőkről.

A CAS március közepén közölte, hogy az oroszok nem léphetnek pályára a lengyelek elleni összecsapáson, mert a fellebbezés ellenére nem függesztik fel a FIFA-határozat végrehajtását a végső döntés meghozataláig.

A lengyelek így játék nélkül kerültek döntőbe, ahol a svédek legyőzésével kvalifikálták magukat a november 21. és december 18. közötti katari tornára.

Az oroszok az európai szövetség (UEFA) elleni fellebbezésüket ugyanakkor fenntartották: az UEFA a válogatottak mellett az összes orosz klubcsapatot kizárta a nemzetközi sorozatokból a háború miatt. A női együttes Finnországban Európa-bajnokságon lépne pályára idén júliusban.

(MTI)