Vb-pótselejtezők - Olasz sajtóvisszhang, szerdán válságülés

2017. november 14. - 13:07 | Sport

Szerdára közgyűlést hívott össze az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC), hogy megvitassa a kialakult helyzetet, a válogatott kudarcát, a világbajnoki pótselejtezős kiesést.

Vb-pótselejtezők - Olasz sajtóvisszhang, szerdán válságülés
Fotó: TASR/AP

"Végtelenül szomorúak és csalódottak vagyunk, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra. Ez egy kudarc, amely közös megoldást kíván." - mondta kedden Carlo Tavecchio, a FIGC elnöke, hozzátéve, hogy szerdán közösen elemzik a történteket és döntést hoznak a jövőről.

Gian Piero Ventura szövetségi kapitány egyelőre nem mondott le posztjáról, de minden jel arra mutat, hogy távoznia kell. Csapata hétfőn este, Milánóban csak 0-0-s döntetlent játszott az első meccsen 1-0-ra győztes svédekkel, így a skandinávok jutottak ki a jövő évi, oroszországi vb-re, az olaszok pedig 60 év után először lemaradnak a tornáról.

Olasz sajtóvisszhang:

Tuttosport:

"Az igazság fáj, és soha annyira, mint ezúttal: mert az igazság az, hogy jogos, ami történt. Olaszország nem lesz ott a vb-n, és kiérdemelte ezt, először is azzal, hogy a nép egy része fütyült, amikor a svéd himnuszt játszották. Lehet sírni, mint Buffon és sokmillió olasz. Lehet káromkodni, mint De Rossi a kispadon. Lehet hallgatni, mint Ventura, a legtisztességesebb szövetségi kapitány. Mindenki mehet haza, igen."

Corriere dello Sport:

"Ez az olasz futball valósága, története legfájóbb megaláztatása, szégyene, ami semmihez nem hasonlítható. Buffon őszinte és szenvedélyes könnyei szimbolizálják több apa összeomlását, ami elől senki, de senki nem menekülhet."

La Gazzetta dello Sport:

"A mindent eldöntő mérkőzés másnap is fájdalmas. Ventura nem tehet mást, csak távozhat. Buffon és a többi nagy öreg számára még nehezebb lesz ezt feldolgozni, hiszen annyi nagy siker után egy ilyen visszavonhatatlan vereséggel vesznek búcsút."

(MTI)