Vb-selejtező: Izgalmas horvátországi döntetlennel pecsételődött meg végleg a szlovák válogatott sorsa

2021. október 12. - 07:28 | Sport

A szlovák labdarúgó-válogatott hétfőn 2:2-es döntetlent játszott világbajnoki selejtezőn Horvátországban, ezzel biztossá vált, hogy nem lesz ott a jövő évi katari tornán.

Vb-selejtező: Izgalmas horvátországi döntetlennel pecsételődött meg végleg a szlovák válogatott sorsa
Fotó: TASR

Meglepetésre a szlovákok szerezték meg a vezetést: a 20. percben Hamšík szabadrúgásból ívelt a hazai kapu elé, Schranz pedig közelről a hálóba bólintott. A horvátok viszont hamar egyenlítettek, egy szögletet követően Kramaric volt eredményes.

Csakhogy közvetlenül a félidő vége előtt újfent betaláltak a vendégek: Almási kapott remek indítást, elhúzott a jobb oldalon, majd a túloldalon érkező Haraslínhoz ívelt, aki kilőtte rövid alsót. A fordulást követően a horvátok nyomás alá helyezték a szlovákokat, ez pedig a 71. percben érett góllá - Modric közeli szabadrúgása utat talált a sorfal között, Rodák kapus pedig hiába vetődött. A hajrában kis híján megfordította a mérkőzést a hazai csapat, de Vlasic gólját végül a VAR les címen nem adta meg.

A szlovákok tehát 2:2-es döntetlent játszottak Horvátországban, ezzel már matematikai esélyük sincs odaérni a selejtezős csoport első két helyére.


Eredmény:

Horvátország - Szlovákia 2:2 (1:2)
Gólszerzők: Kramaric (25.), Modric (71.), illetve Schranz (20.), Haraslín (45.)


-para-