Vb-selejtezők - Csak 12 ezren lehetnek Kanada amerikaiak elleni meccsén

2022. január 21. - 11:32 | Sport

A kanadai szövetség a decemberben eladott jegyeket törölte és új értékesítést írt ki a válogatott Egyesült Államok elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőjére, mert az új szabályok szerint csak a nézőtér befogadóképességének 50 százalékát lehet megtölteni.

Vb-selejtezők - Csak 12 ezren lehetnek Kanada amerikaiak elleni meccsén
Illusztrációs felvétel (TASR)

A Hamiltonban jövő vasárnap esedékes mérkőzésre az előző hónapban már minden belépőt eladtak, a szövetség azonban kénytelen volt visszavonni az értékesített jegyeket. A Tim Hortons Fielden 24 ezren tekintették volna meg az összecsapást, ám az új előírások alapján erre már csak 12 ezer szurkolónak lesz lehetősége.

A helyi szövetség csütörtökön este jelentette be a döntést, hozzátéve, hogy jövő keddtől lehet majd újra jegyet venni. Kedden csak azok vásárolhatnak, akiknek volt már belépője, az esetleg fennmaradó jegyekért pedig szerdától bárki jelentkezhet. A találkozóra csak a koronavírus ellen beoltottak mehetnek be.

Az észak-amerikai országban nem véletlenül van komoly érdeklődés a válogatott mérkőzésére, ugyanis a kanadai csapatnak jó esélye van, hogy 1986 után először kijusson a világbajnokságra. A gárda hat fordulóval a vége előtt vezeti a CONCACAF zóna selejtezősorozatának utolsó körét, egy ponttal megelőzve az amerikai és kettővel a mexikói és a panamai együttest.

A régióból három csapat jut ki a katari vb-re, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vív majd az óceániai régióból érkező csapattal.

Kanada az amerikaiak elleni meccs előtt, jövő csütörtökön Honduras vendége lesz, február 2-án pedig Salvadorban lép pályára.

MTI