Vb-selejtezők - Dele Alli egy meccset kapott

2017. szeptember 29. - 15:58 | Sport

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre tiltotta el Dele Allit, az angol válogatott középpályását.

Vb-selejtezők - Dele Alli egy meccset kapott
Fotó: sport.aktuality.sk

A Tottenham Hotspur futballistájával szemben az után indult eljárás, hogy a Szlovákiával játszott vb-selejtezőn obszcén mozdulatot tett a játékvezető felé. A 21 éves futballista azt követően mutatta fel középső ujját Clement Turpin bíró irányába, hogy egy szlovák védővel történt ütközése után nem kapott szabadrúgást a csapata.

Később a játékos és Gareth Southgate szövetségi kapitány is azt állította, hogy a mozdulat nem a játékvezetőnek, hanem Dele Alli csapattársának, Kyle Walkernek szólt.

A FIFA pénteki közleménye szerint a játékos tette sértő és sportszerűtlen volt, ezért az eltiltás mellett ötezer svájci frankos pénzbírságot is kirótt.

Anglia jövő csütörtökön a Wembleyben fogadja Szlovéniát, három nappal később pedig Litvániában vendégeskedik. Az angolok az F csoport első helyén állnak, öt ponttal előzik meg a második helyezett szlovákokat. Alli tagja Southgate kapitány keretének.

(MTI)