Vb-selejtezők: Kanada is a továbbjutók között, Davisék viszont nem lesznek ott Katarban

2022. március 28. - 09:29 | Sport

A kanadai labdarúgó-válogatott kijutott a katari világbajnokságra, miután vasárnap 4-0-ra legyőzte a vendég Jamaicát Torontóban az észak- és közép-amerikai selejtezősorozat utolsó előtti fordulójában.

Vb-selejtezők: Kanada is a továbbjutók között, Davisék viszont nem lesznek ott Katarban
Fotó: TASR/AP

A juharleveles gárda 1986 után és története során másodszor lehet ott a legjobbak seregszemléjén - 36 éve, Mexikóban éppen a magyarokkal szerepelt azonos csoportban.

Az élcsoport tagjai közül az Egyesült Államok és Mexikó is nyert, félig már mindkét csapat vb-résztvevőnek tekintheti magát, az interkontinentális pótselejtezős negyedik helyen pedig a Salvadorban diadalmaskodó Costa Rica áll. A DAC védőjét, Eric Davist is a soraiban tudó Panama amerikai veresége azt is jelenti, hogy a karibi állam válogatottja ezúttal nem lesz ott a vébén, mivel behozhatatlan a hátránya a negyedik helyen álló Costa Ricával szemben.

Az utolsó játéknap szerdán lesz (az Egyesült Államok Costa Ricán játszik, Mexikó pedig Salvadort fogadja), az első három helyezett automatikusan kvalifikálja magát a vb-re, a negyedik pótselejtezőt játszik Óceánia legjobbjával.


Észak- és közép-amerikai vb-selejtezők, 13. forduló:
Kanada-Jamaica 4-0 (2-0)
Salvador-Costa Rica 1-2 (1-2)
Egyesült Államok-Panama 5-1 (4-0)
Honduras-Mexikó 0-1 (0-0)

Az állás: 1. (és már vb-résztvevő) Kanada 28 pont, 2. Egyesült Államok 25 (21-8), 3. Mexikó 25 (15-8), 4. Costa Rica 22, 5. Panama 18, 6. Salvador 10, 7. Jamaica 8, 8. Honduras 4


MTI