Vb-selejtezők - A korlátozások ellenére három angliai légiós az argentin keretben

2021. szeptember 28. - 13:30 | Sport

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások ellenére az argentin szövetségi kapitány meghívott a válogatottba három Angliában játszó labdarúgót is az októberi világbajnoki selejtezőkre.

Vb-selejtezők - A korlátozások ellenére három angliai légiós az argentin keretben
-illusztráció- (Fotó: AP)

Nagy-Britanniában nagyon magas a fertőzöttségi arány, ezért a jelenlegi utazási szabályozás szerint aki a szigetországból Argentínába érkezik, köteles tíznapos karanténba vonulni.

Ennek ellenére Lionel Scaloni három Premier League-ben szereplő játékosra is számít a selejtezőkre készülő keretében: az Aston Villa kapusa, Emiliano Martínez, a Tottenham Hotspur középpályása, Giovani Lo Celso és a szintén a londoni klubban hátvédként játszó Cristian Romero kapott meghívót a 30 fős nemzeti együttesbe.

Argentína jelenleg a második helyen áll a dél-amerikai csoportban, a következő mérkőzésein pedig Paraguay, Uruguay és Peru ellen játszik október 8. és 15. között.

Az angol klubok nagy része szeptemberben nem engedte el a piros besorolású dél-amerikai országok játékosait a vb-selejtezőkre. Az argentin válogatottaknak Nagy-Britanniába érkezve nem kötelező karanténba vonulniuk, ha be vannak oltva és rendelkeznek negatív koronavírusteszttel.

Szeptemberben a Brazília-Argentína rangadót félbeszakították azért, mert négy argentin játékos megszegte a beutazási szabályokat. Emiliano Buendía, Martínez, Lo Celso és Romero úgy érkezett meg a Sao Pauló-i találkozóra, hogy nem jelezte: 14 napon belül Angliában járt. A Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik munkatársa bement a pályára, és ellehetetlenítette a mérkőzés folytatását.

A négy argentin játékos ellen eljárás indult Brazíliában.

(MTI)

Címkék: vb-selejtezők