Vb-selejtezők - Lemondott az amerikai szövetségi kapitány

Lemondott posztjáról Bruce Arena, az amerikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, mivel csapata nem jutott ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.

Vb-selejtezők - Lemondott az amerikai szövetségi kapitány
Fotó: US Soccer

"Az a legnagyobb kiváltság egy edzőnek, ha országa válogatottját irányíthatja, de most távozom a posztról. Nagy megtiszteltetés, hogy pályafutásom során kétszer is megadatott nekem ez a lehetőség" - írta közleményében a 66 éves edző.

Az Egyesült Államok csapata 1990-től hét egymást követő vb-n szerepelt, de ez a sorozata most megszakadt, miután az észak- és közép-amerikai selejtezősorozat keddi, utolsó fordulójában 2-1-re kikapott a sereghajtó Trinidad és Tobago vendégeként, míg két vetélytársa, Panama és Honduras győzött. Az amerikaiak így nemcsak a vb-részvételt jelentő első három helyről csúsztak le, hanem a negyedik, interkontinentális pótselejtezőt érő helyről is.

Bruce Arena először 1998 és 2006 között irányította az amerikai nemzeti együttest, amely 2002-ben negyeddöntőt játszott a vb-n. Másodjára tavaly novemberben nevezték ki a válogatott élére.

MTI/para