Vb-selejtezők: Mancini változatlanul hisz az olaszok kijutásában

2021. november 16. - 11:02 | Sport

Roberto Mancini, az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya változatlanul hisz abban, hogy együttese kiharcolja a jövő évi katari világbajnokságon való részvételt annak ellenére, hogy ehhez pótselejtezőt kell nyernie.

Vb-selejtezők: Mancini változatlanul hisz az olaszok kijutásában
Roberto Mancini (Fotó: TASR/AP)

Az olaszoknak a selejtezősorozat utolsó két fordulója előtt remek lehetőségük volt arra, hogy megnyerjék csoportjukat, s ezzel automatikusan vb-résztvevők legyenek, de előbb Rómában 1-1-es döntetlent játszottak a svájciakkal, majd hétfő este Észak-Írország vendégeként gól nélküli döntetlennel zártak. Közben Svájc 4-0-ra verte a vendég Bulgáriát, ezzel megszerezte a csoport első helyét, az olaszok pedig másodikként végezve pótselejtezőre kényszerülnek.

Négy évvel ezelőtt Olaszország szinte nemzeti tragédiaként élte meg, hogy 1958 óta először nem sikerült kijutnia a vb-re, a pótselejtezős párharcban ugyanis a válogatott elbukott a svédekkel szemben.

"Biztos vagyok benne, hogy ott leszünk Katarban, sőt, talán még a vb-t is megnyerjük" - jelentette ki Mancini, hozzátéve, hogy most már a márciusi pótselejtezőre kell koncentrálniuk.

"Kár érte, mert már sokkal korábban biztosíthattuk volna a csoportelsőségünket." - fogalmazott a kapitány.

Az európai pótselejtezők sorsolását jövő pénteken tartják Zürichben.

MTI