Vb-selejtezők - Skóciában rekedtek a németek

2021. szeptember 9. - 13:10 | Sport

Kényszerleszállást hajtott végre szerdán Skóciában az Izlandon 4-0-ra megnyert világbajnoki selejtező után hazafelé tartó német labdarúgó-válogatott repülőgépe.

Vb-selejtezők - Skóciában rekedtek a németek
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A J csoportbeli mérkőzés után, késő este a vendégek különgéppel indultak Reykjavikból Frankfurtba, de csak Edinburgh-ig jutottak. A Nationalelf egyik szóvivője közölte, hogy nem voltak légörvények az utazás során, és egészségi problémák sem állnak a landolás hátterében.

Vélhetően a repülőgéppel adódott probléma, amit az is alátámaszt, hogy csütörtökön (ma) a küldöttség egy másik géppel folytatja az útját.

A bonyodalmak nem érintették az Angliában légióskodó Timo Wernert és Ilkay Gündogant, akik Izlandról közvetlenül a klubjukhoz utaztak. A Bayernt erősítő Manuel Neuer, Serge Gnabry és Joshua Kimmich pedig a szigetországban éjszakázott, és reggel egy menetrend szerinti járattal Münchenbe utazott, hogy mihamarabb csatlakozzon a hétvégi rangadóra készülő csapathoz. A címvédő bajorok szombaton 18.30 órakor lépnek pályára a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató, legutóbb ezüstérmes Leipzig stadionjában.

(MTI)

Címkék: vb-selejtezők