Vb-selejtezők - A szlovákok köszönetet mondhatnak a szlovéneknek

2017. október 9. - 09:58 | Sport

Lapvélemények a vasárnapi vb-selejtezőkről. Szlovákia a szlovék-skót döntetlennek köszönhetően továbbra is versenyben van a világbajnokságra való kijutásért.

Vb-selejtezők - A szlovákok köszönetet mondhatnak a szlovéneknek
Szlovák győzelem Málta ellen (Fotó: TASR)

BBC: "Szertefoszlottak a skót álmok a szlovén döntetlennel. A skótok nem voltak ott a világbajnokságon 1998 óta, és Oroszországban sem lesznek. Az F-csoportban megelőzték őket a szlovákok, akik 3:0-ra legyőzték Máltát."

UEFA.com: "Nemec kétszer betalált, Szlovákia irányította a mérkőzést Málta ellen. A harmadik gólt végül Duda szerezte. Málta vezetőedzőjének ez volt az utolsó mérkőzése a kispadon. A skót döntetlen Szlovénia ellen azt jelenti, hogy jobb gólarányának köszönhetően Szlovákia szerezte meg az F-csoportban a második helyet. Szlovénia és Skócia már nem juthat tovább."

Scotsman.com (skót): "Szlovénia-Skócia 2:2! Strachan fiai az utolsó akadálynál buktak el. Szlovákia legyőzte Máltát 3:0-ra és jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte Skóciát. A skótok távolmaradása a csúcsrendezvényről húsz évre hosszabbodik."

Delo.si (szlovén): "Most már hivatalos - Szlovénia hiányozni fog a világbajnokságról Oroszországban. A teoretikus esély eddig abban volt, hogy Szlovénia legyőzi a skótokat, és Szlovákia hazai pályán kikap a reménytelenül utolsó Máltától. Egyik sem valósult meg. A szlovákok könnyedén legyőzték Máltát, a szlovén-skót meccsnek pedig nincsen győztese."

iDnes.cz (cseh): "Köszönjük, szlovének, de most további segítségre van szükség. Szlovákia a második helyen végzett, a pótselejtezőhöz azonban további ellenfelek segítségére van szüksége. Meg kell várniuk a többi csoportban lezajló mérkőzések eredményét."

(webnoviny.sk)