Vb-selejtezők - A törökök csodálatos, a hollandok szörnyű estéje

2021. március 25. - 10:34 | Sport

A török válogatottban mesterhármast elérő Burak Yilmaz csodálatos, míg Frank De Boer, a holland csapat szövetségi kapitánya szörnyű estéről beszélt a két gárda szerdai világbajnoki selejtezőmérkőzése után.

Vb-selejtezők - A törökök csodálatos, a hollandok szörnyű estéje
Burak Yilmaz (Fotó: AP)

"Csodálatos este volt, nagyon büszke vagyok"

- jelentette ki a Lille 35 éves csatára, aki az első félidőben kétgólos előnyt harcolt ki a hazaiaknak, majd az isztambuli meccs hajrában beállította a 4-2-es végeredményt.

Burak Yilmaz megjegyezte, fontos volt a jó rajt, főleg a csoportban legnagyobb riválisnak tekintett hollandok ellen, de szerinte gyorsan el kell felejteniük ezt a győzelmet és csütörtöktől már a következő találkozóra kell koncentrálniuk.

"Ez volt az első és legfontosabb mérkőzésünk a Katarba vezető úton. Világklasszis szinten játszott az egész csapat, sikerült megbénítanunk a hollandok támadójátékát"

- mondta Senol Günes szövetségi kapitány, akinek az a feladata, hogy a 2002-es bronzérem óta először kivezesse a nemzeti együttest a vb-re.

"Szörnyű este volt, rendkívül csalódott vagyok, sokkal jobban kell játszanunk"

- fogalmazott Frank De Boer, aki szerint az ellenfél "halálos hatékonysággal" futballozott.

"De ez a tízből csak az első összecsapás volt. Viszont innentől nem veszíthetünk több pontot."

De Boer szerint most az a legfontosabb, hogy csapata a kudarc ellenére megtartsa a pozitív szemléletet.

A törökök szombaton semleges helyszínen, a spanyolországi Málagában találkoznak Norvégiával, majd kedden Lettországot fogadják. A hollandok a lettek ellen folytatják szereplésüket hazai pályán, utána pedig Gibraltár vendégei lesznek.