A védelmi bizottság beidézte Kyselicát

2020. július 30. - 15:40 | Belföld

Lukáš Kyselicának (OĽANO) a parlament védelmi bizottsága előtt kell válaszolnia a katonai hírszerzésnél teljesített szolgálatával kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

A védelmi bizottság beidézte Kyselicát
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az ellenzék által kezdeményezett ülésre pénteken (július 31.), 10 órakor kerül sor. Ezt Juraj Krúpa (OĽANO) bizottsági elnök erősítette meg a TASR hírügynökségnek csütörtökön.

„Minden nap rengeteg kérdést kapok. Mivel nem akartam előnyben részesíteni egyetlen médiaterméket sem, holnap, a bizottsági ülés után válaszolok az újságírók kérdéseire”

– írta Kyselica a közösségi oldalán. Hozzátette: a bizottsági ülésen részt fog venni.

Denisa Saková (független), a bizottság alelnöke úgy véli, Kyselica megtévesztette a választókat, amikor azt állította, hogy távozott a rendőrségtől, és civilként indul a választásokon, pedig valójában a katonai hírszerzés ügynöke volt. A képviselő szerint az is kérdéses, hogy ügynökként Igor Matovičnak, az OĽANO elnökének szállított-e információkat a katonai hírszerzés környezetéből, vagy fordítva.

Lukáš Kyselica lemondott a belügyi államtitkári posztról, miután a Denník N arról tájékoztatott, hogy a katonai hírszerzés titkos ügynökeként indult a parlamenti választásokon az OĽaNO színeiben. Erről állítólag a párttársai sem tudtak. Kyselica a portál szerint 2019 októberétől 2020. március 19-ig szolgált a hírszerzésnél.

TASR

Címkék: Lukáš Kyselica