A védelmi miniszternél betelt a pohár: azt akarja, hogy a kormány minden tagja feljelentést tegyen Fico ellen

2023. március 27. - 16:32 | Belföld

Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter azt tervezi, hogy megszólítja a kormány minden tagját, hogy rágalmazás miatt tegyenek büntetőfeljelentést Robert Fico (Smer) ellen – írja a Čas.sk.

A védelmi miniszternél betelt a pohár: azt akarja, hogy a kormány minden tagja feljelentést tegyen Fico ellen
Fotó: TASR

„Ahogy megkapom a jelentést, miszerint tettek valamilyen lépést, akkor magam részéről kijelenthetem, hogy megteszem, és bízom benne, hogy a kormány többi tagja is csatlakozik hozzám. Egyáltalán nem vicc szabotázzsal gyanúsítgatni a kormányt, amely egyhangúlag megszavazta a nemzetközi megállapodást. Fico aztán bizonyítsa be, hogy milyen módon követtük el a szabotázst, és ha ez nem sikerül, akkor feleljen a tetteiért” – jelentette ki Naď.

Az ellenzéki Smer hétfőn azt tervezte, hogy büntetőfeljelentést tesz a kormány tagjai ellen az Ukrajnának adományozott MiG-29-es vadászgépekkel kapcsolatban. A feljelentés köztisztviselői hatalommal való visszaélés, hűtlen vagyonkezelés és szabotázs gyanújára vonatkozna. Robert Fico, a párt elnöke erről vasárnap beszélt a Markíza Na telo című műsorában.

Fico meg van róla győződve, hogy Eduard Heger megbízott kormányának nem volt hatásköre a vadászgépek átadásának jóváhagyásáról dönteni, szerinte alkotmányellenesen járt el. Vasárnap este azt írta a közösségi oldalán, hogy még száz amerikai helikopter sem változtatna azon, hogy a vadászgépeinket az alkotmány súlyos megszegésével adták át Ukrajnának. „Számunkra ez a téma véletlenül sem ért véget ezzel, és ragaszkodni fogunk annak kivizsgálásához, mivel Szlovákiában nincs egyetlen bírósági jogász sem, aki kijelentette volna, hogy Heger menesztett kormánya ezt megtehette” – jegyezte meg Fico.


(Čas.sk)