A vegán életmód, a hulladékmentesség és a változások lelki dinamikája

2018. szeptember 24. - 11:48 | Régió

A Turmix & Lélek előadásán ezen a három vezérfonalon indult el a beszélgetés szombaton a dunaszerdahelyi Buena Coffee House-ban. Három különböző embert ismerhetett meg a közönség, mégis a harmónia volt az, ami körbelengte a helyet és az ide ellátogatókat. A harmónia, ami az elfogadás mentén jött létre. 

A vegán életmód, a hulladékmentesség és a változások lelki dinamikája
Fotók: Cséfalvay Á. András - További felvételekért kattints!

Egy vegán, egy vegetáriánus és egy húsevő mesélt a közönségnek a vegán étrendről, a hulladékmentességről és az életünkbe belépő változások lelki dinamikáiról.

A Turmix & Lélek két alapítója hozta létre az eseményt, amit nem csak mi, akik a közönség soraiban ültünk, élvezhettünk, hanem az a sok-sok ember is, aki a Facebookon élőben követte.

Mi, akik ott ültünk, szerencsések voltunk, mert nem csak nézhettük Hodossy Katalin (Raw Šéf) csodálatosan csokis nyers vegán tortáját, de meg is kóstolhattuk azt az élő közvetítés befejeztével, miközben Urbančok Larisa (Logikus Lélektan) válaszolt a közönség által föltett kérdésekre. Az est vendége Stredl Tamás volt, aki egyben a vendéglátó szerepét is betöltötte. A zero waste (hulladékmentesség) témájába vezette be a résztvevőket, bemutatva többek közt a kávézóban nyílt zero waste üzletét is.

Az előadás alatt folyamatosan az volt az érzésem, hogy egy régen összeszokott párost hallgatok, holott ahogy az az előadás alatt is kiderült, Kati és Larisa csupán fél éve működnek együtt ebben a formációban. Nyárra létrehozták a Kata-Pultot a Gombaszögi Nyári Táborban, és azóta megállíthatatlanul nyomják mindazt, amiben szívvel-lélekkel hisznek.

A szombati összejövetel csupán az első volt a sorban, hisz a jövőben minden hónapban más városból, más helyszínről jelentkeznek újra, követőik nagy örömére. Minden alkalomra más étellel, más témával és más vendéggel készülnek. Januárig kész a road show útvonala.

Kati, aki a jogi pályáról nyergelt át a turmixok, nyers vegán torták és ételek világába, készíti az ínyenc falatokat az ételkóstolókra, amihez a szuper vákuumos turmixgépét használja, így minden selymesen krémes volt szombaton is. Larisa 20 éve foglalkozik emberekkel, sorsokkal, tanácsadással, így három éve lecserélte a reklám világát, az addigi másodállására, és immáron főállásban lélek koordinátor, hol Vásárúton, hol Budapesten.

Ennek a két nőnek az összefogásából jött létre a Turmix & Lélek, amit szívvel-lélekkel és persze Kati piros turmixgépével tartanak életben.

(-)