Vége a hajnalig tartó buliknak - az új nyitvatartási szabályozás keményen sújtja a pozsonyi szórakozóhelyeket

2021. október 15. - 10:06 | Régió

Pozsony központjában az új évtől hamarabb bezárnak majd az egyes létesítmények. A városi képviselő-testület jóváhagyta a módosításokat, amelyek jelentősen korlátozzák a bárok, játéktermek és éttermek működését.

Vége a hajnalig tartó buliknak - az új nyitvatartási szabályozás keményen sújtja a pozsonyi szórakozóhelyeket
Illusztráció (24.hu)

Bárok csak tizenegyig

Az intézkedés szabályozza az Óvárosban működő vállalkozások nyitvatartását. Leginkább a bárokat érinti az új szabály, amelyeknek vasárnaptól csütörtökig este 11 órakor be kell zárniuk kapuikat – eddig hajnali négy óráig lehettek nyitva. Péntekre és szombatra vonatkozóan a hajnali 2 órát tűzték ki maximálisan megengedett nyitvatartási időnek. A játékszobát is magában foglaló létesítmények függetlenül attól, hogy milyen nap van, este 10 órakor bezárnak majd.

A diszkók is hamarabb fognak zárni

Az intézkedések a diszkókat is érintik: hétközben és hétvégén is egy órával később, mint a bároknak, be kell zárniuk. A legnagyobb sokk valószínűleg a terasszal rendelkező szórakozóhelyeket éri majd, azokat is nyáron. Akkor eshetnek el a bevételük egy részétől. Pénteken és szombaton este 11 óra után nem látni majd nyitott teraszt, hétközben pedig már egy órával korábban be kell zárniuk. Az ablakon keresztül történő étel- és italvásárlást is korlátozzák, maximum éjfélig lesz rá mód.

Kivételek

Két kivételt határoztak meg: a munkaszüneti és ünnepnapok előtti estéket, amikor is pénteki nyitvatartás szerint működhet mindenki. A másik kivétel pedig a szilveszter lesz, akkor reggel 6-ig folyhat a buli.

Szabálysértés esetén a városi rendőrség bírságot szab ki a cégekre.

Minden módosítás 2022. január 1-jén lép hatályba.

(noviny.sk)