Vége a patthelyzetnek - megszavazták Takács Tímeát a dunaszerdahelyi VMK igazgatójának!

2019. november 26. - 15:17 | Régió

Két hónappal ezelőtt patthelyzet alakult ki a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatói pályázata kapcsán, ugyanis azt a jelenlegi igazgatóval, Ibolya Ildikóval szemben szoros eredménnyel megnyerő Takács Tímea kinevezését a képviselő-testület többsége nem támogatta. 

Vége a patthelyzetnek - megszavazták Takács Tímeát a dunaszerdahelyi VMK igazgatójának!
Takács Tímea (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Az aktuális testületi ülésen eredetileg nem volt a napirendi pontok között ez a javaslat, Hájos Zoltán javasolta felvenni ismét a programpontok közé felvenni. Érdeklődésünkre elmondta, ezt csak így lehetett, ugyanis egy határozati javaslatról, melyről szavazott a testület, leghamarabb fél év múlva dönthetne ismét, ám ha háromötödös többséggel megszavazzák, akkor ismét napirendre kerülhet.

„Volt egy érvényes pályázat, amit senki nem támadott meg, se a jogszerűségét, se a folyamatát. Figyelembe kell venni, hogy amikor az önkormányzatokról szólü törvényt jóváhagyták, 1990-et írtunk, és ez a jogszabály még sokkal szélesebb lehetőséget kínált a testületnek, mint az 552/2003-as, közalkalmazottakról szóló jogszabály, mellyel viszont a képviselők hatásköre ebben a témában leszűkült. Ennek vonatkozó passzusa szerint a pályázók sorrendje kötelező érvényű a kinevezés szempontjából, egy következő rendelkezése szerint pedig a győztes pályázó a bírósághoz fordulhat, amennyiben úgy érzi, sérültek a jogai" - magyarázta a polgármester, aki szerint a jogszerű döntéshez az utóbbi törvény figyelembe vételére van szükség.

Ezúttal pedig a testület végül egyhangúlag jóváhagyta, hogy újratárgyalják a javaslatot, majd vita nélkül, 20-ból 14-en támogatták Takács Tímea kinevezését.

Takács Tímea jelenleg a városi hivatal kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának vezetője, december 1-jétől veheti át a művelődési központ irányítását.

Az átmeneti időszakban ideiglenesen Iván Péter, a VMK hatáskörébe tartozó Kortárs Magyar Galéria vezetője irányította az intézményt.

(parameter)