Vége a tragikomédiának, Sulík beismerte, hogy félreértés történt

2021. január 13. - 16:41 | Belföld

Visszahallgatta a kormányülés felvételét, és rájött, hogy az ő készülékében lehet a hiba. A cikk alján megtalálható a hangfelvétel is.

Vége a tragikomédiának, Sulík beismerte, hogy félreértés történt
Richard Sulík (Fotó: SITA)

Tragikomikus, amilyen fordulatokat hoz a vita arról, hogy ki és mivel értett egyet, illetve ki és mit hogyan értett. Már számtalanszor leírtuk, hogy Igor Matovič hétfőn bejelentette, legkésőbb a jövő hét végén országos tesztelést szeretnének tartani, mire másnap az SaS kijött azzal, hogy ezt értelmetlennek tartják. Matovič szerdán, a honvédelmi miniszterrel együtt kijelentette, hogy Sulík mást ad elő a sajtónak, mint amit a kormányülésen, mivel szavaik szerint ott egyetértett az országos teszteléssel. Szintén szerdán, Jaroslav Naď javaslatára a kormány elfogadta, hogy nyilvánosságra hozzák a hangfelvételt, amely igazolja, hogy Sulík is rábólintott, végül délután az SaS-elnök, gazdasági miniszter azt nyilatkozta, hogy mea culpa.

A Sme írta meg elsőként, hogy Richard Sulík elnézést kért, amiért miatta történt félreértés. "Nagyon sajnálom, félreértés történt. A felvételből egyértelmű, hogy Igor Matovič megkérdezte, egyetértünk-e a tömeges teszteléssel, azzal együtt, hogy a legközelebbi hétvégén a leginkább sújtott járásokban kerülne rá sor. Én erre azt válaszoltam, hogy igen, ezzel egyetértek. Sajnos, Igor Matovič és a többi kormánytag is ezt jogosan úgy értették, hogy egyetértek a tömeges teszteléssel" - fogalmazott Sulík.

Facebook-bejegyzésében Sulík kitér arra is, hogy ő az utolsó, aki szándékosan hazudna. "Van egy elképzelésünk a tömeges tesztelésről, hogy az hatékony legyen és egyezzen a szakemberek véleményével. A gócpontokban történő tesztelés mellett állok, ahogy azt a szemaforban is jeleztük. De rendben, úgy lesz, ahogy a kormányfő szeretné, én alkalmazkodom. Részemről csak annyit tennék hozzá, hogy szívesebben beszélgetnék a tömeges oltásokról" - írta.

A kormány időközben közzétette a hangfelvételt (Forrás: Denník N):

(parameter)