Végéhez érkezett a csallóközi darts liga, a Cornisland Darts League 2019/2020-as szezonja

2020. augusztus 6. - 12:57 | Sport

A koronavírus járvány miatt félbeszakadt bajnokság végül kicsit megcsúszva , de lebonyolításra került, melyet végül a hazai játékosok uraltak.

Végéhez érkezett a csallóközi darts liga, a Cornisland Darts League 2019/2020-as szezonja
Cornisland Darts League 2019-2020 (balról - 3. Bazsó Attila, 1. Szigeti Gergely, 2. Štvrtecký Patrik) - Fotók: Cornisland Darts Club

Mivel egy teljes évet veszünk alapul, nehéz volt előre megjósolni, kinek jön majd ki legkedvezőbben az akár több hetes szünetekkel is tarkított szezon. Már az elejétől látszott, hogy az esélyesnek kikiáltott Szigeti Gergely beváltja a hozzá fűzött reményeket, s bár az első pár fordulóban nem brillírozott, végül elkapta a fonalat, s tetemes előnyt harcolt ki ellenfeleivel szemben, melybe belefért a szezon végi botladozása is. Így még ha nem is az elvárt fölénnyel, de az aranyérem az ő nyakában landolt az augusztus elsejei eredményhirdetésen, ezáltal dunaszerdahelyi győztese lett az első hivatalos darts bajnokság első évadjának.

A dobogó másik fokára a klub színeit képviselő, de Nagyudvarnokon élő Štvrtecký Patrik, a harmadikra pedig a csallóközkürti Bazsó Attila állhatott fel. A bónuszdíjakat is szépen leosztották egymás közt a srácok, Szigeti plusz két díjjal gyarapíthatta gyűjteményét, a legtöbb 180 és a legtöbb 18. nyílig való zárás ugyanis neki jött össze legtöbbször a bajnoki évad alatt, Bazsó és Štvrtecký pedig 1-1 díjat zsebelhettek még be a dobogós helyezéseik mellé: előbbi a legtöbb 100 feletti zárást produkálta, míg utóbbi a szezon legmagasabb kiszállóját hozta össze. Egyetlen név tudott a három úriember közé furakodni, mégpedig Molnár Gábor, aki a legtöbbször oldotta meg kiszállóit a „bika szemével”, tehát a bullon keresztül.

Augusztus 1-én, szombaton, az eredményhirdetésen kívül történt azonban más is, mégpedig az év megkoronázása két egymástól különálló tornával, melyek közül az egyiket a TOP 10-ben végzett játékosok vívtak meg egymással, a másikat pedig a 10-en kívül esők játszhattak le. Mindkét megmérettetés felszabadult és jó hangulatban zajlott.

Az eredményekből kitűnően látszik, hogy a bajnokság végére mennyire kiegyenlített és erős játékosállománnyal rendelkezik a klub. A fent említett első három versenyzőből egyik sem tudott eljutni az augusztusi torna megnyerésének közelébe sem, Patrik a csoportban, Gergely és Attila pedig a főág első körében vereséget szenvedett. A TOP 10 tornáját egyébként a bajnokság második felére hatalmasat fejlődő, s az összetettben amúgy 4. helyen végző Bazsó Krisztián nyerte, ezzel egyértelműen hangot adva bajnoki esélyeinek a következő évadban. A döntőben a pozsonyeperjesi Chyba Istvánt győzte le, a harmadik helyen pedig Nagy Péter és Bugár Sándor osztozkodott.


TOP 10 (balról- 3. Nagy Péter, 1. Bazsó Krisztián, 2. Chyba István, 3. Bugár Sándor)

A középmezőnyben végzők és a legjobb 10-ről éppen lemaradt játékosok tornáját egy drámai döntőbeli duplacsatában végül Mészáros Árpád nyerte meg Katona Adriánnal szemben, a harmadik helyen az MPB DC játékosa, Šukaľ Peter végzett.


Best of Rest (balról - 2. Katona Adrián, 1. Mészáros Árpád, 3. Šukaľ Peter, 4.Crothers Gareth)

A Cornisland Darts Club minden alapítója és tagja ezúton is köszöni a sok segítséget és támogatást, melynek köszönhetően sikerült a sportág iránti szenvedélynek való hódolási lehetőséget bebiztosítani a városban, sőt az egész járás számára. Folytatás szeptemberben várható, egy kicsit új köntösbe öltöztetett bajnoksággal, addig is javában zajlanak a nyári liga küzdelmei hétről hétre, melyre a szervezők továbbra is várják bárki jelentkezését, aki kipróbálná magát a táblák előtt. Elérhetőség és információk a CORNISLAND DARTS CLUB Facebook-oldalán.


(para)