A végéhez közeledik a Nagymegyer és Medve közti útfelújítás második fázisa, már tudni, mikor nyitják meg az új szakaszt

2023. november 8. - 16:49 | Régió

Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere jó hírt jelentett be a közösségi oldalán a Medve felé vezető, jelenleg felújítás alatt álló I/13-as úttal kapcsolatban.

A végéhez közeledik a Nagymegyer és Medve közti útfelújítás második fázisa, már tudni, mikor nyitják meg az új szakaszt
Fotók: Soóky Marián - Facebook (További képekért kattints!)

Az I/13-as út felújítási munkálatait többszöri halasztás után májusban sikerült elkezdeni, miután teljes mértékben biztosítani tudták a terelőutakat a teherforgalomnak.

Augusztussal megkezdődött a felújítás második szakasza, ami Soóky szerint hamarosan a végéhez ér. A polgármester a közösségi oldalán közölte, hogy november 15-től (szerda) a felújított szakszon megnyílik a közúti forgalom a T-kanyartól a Csilizradvány-Kulcsod kereszteződésig.

Hozzátette: a 3. szakasz folytatása, amely a nagymegyeri posta és Izsap, valamint a Csilizradvány és a határátkelő közti szakaszt érinti, várhatóan 2024. március középén indul és június végén fejeződhet be.

Az I/13-as út a betonpanelekből épült utolsó utak egyike volt Szlovákiában. Ez idő alatt nemcsak az úttestet, de a szakaszon lévő hidakat is felújítják vagy teljesen újakat építenek.

A személyforgalmat – személyautókat, autóbuszokat, furgonokat stb. – a környező községeken keresztül vezető másod- és harmadosztályú utakra terelik Csilizradvány, Balony és Kulcsod felé. A 7,5 tonna feletti gépjárművek viszont kénytelenek a legközelebbi, komáromi vagy a Dunacsún-Rajka határátkelőt használni a vámosszabadi helyett.


-para-