Véget ért a blokád a Dunacsún-Rajka határátkelőn

2021. július 21. - 21:11 | Belföld

A tiltakozás és a blokád után ismét átjárható Magyarország felé a Dunacsún-Rajka határátkelő. A pozsonyi D2-es autópályán feltorlódott a forgalom a határátkelő lezárása miatt.

Véget ért a blokád a Dunacsún-Rajka határátkelőn
TASR

Több tucatnyi tiltakozó zárta le szerdán kora este a határátkelőt, a Szlovákiába való belépéskor érvényes új szabályozás ellen tüntettek.

Más határátkelőknél – Komárom (Komárno), Miglécnémeti (Milhosť), Ipolyság, Gázlós (Brodské), Suchá Hora, Svrčinovec, Pozsony-Ligetfalu, Berg – is tiltakozást szerveztek.

A rendőrség tájékoztatása szerint már nincsenek nagy sorok az átkelőknél. „Fennakadásokkal vagy forgalomeltereléssel azonban számolni kell" - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet a határátkelőkön.

Megszűnt a korlátozás a komáromi és az esztergomi határátkelőknél is, zavartalan a forgalom a komáromi Erzsébet és az esztergomi Mária Valéria hídon is - közölte a rendőrség a police.hu oldalon szerda este.

Azt írták: a komáromi Erzsébet hidat szerda délután Szlovákiában tartott demonstrációk miatt tüntetők zárták le, valamint Esztergomban, a Mária Valéria hídon is akadozott az áthaladás.

A rendőrség tájékoztatása szerint a korlátozások már megszűntek, mind a két határátkelőhelyen ismét zavartalanul haladhat a forgalom.

TASR/MTI