Véget ért a népszerű Modern család-sorozat

2020. április 9. - 11:11 | Kultúra

Tizenegyedik évaddal véget ért a Golden Globe- és Emmy-díjas, népszerű Modern család tévésorozat.

Véget ért a népszerű Modern család-sorozat
-illusztráció- (Fotó: Wikipédia)

A befejező évad kétórás fináléját szerdán sugározta az amerikai ABC tévécsatorna. A műsor egy dokumentumfilmmel kezdődött és egy kétrészes epizóddal zárult. A félórás áldokumentumfilm a 248 epizódban bemutatott tévés család különböző ágainak szereplőit követte.

A 11. évadot epizódonként több mint négymillió néző látta. A Modern család 2013-ban és 2014-ben érte el népszerűsége csúcsát, amikor hetente 14 millió nézőt ültetett a képernyők elé, pedig akkor még a videostreaming-szolgáltatás is csak a kezdeteinél tartott. A sorozat nagy tetszést aratott a közönség és a kritikusok körében is, 2012-be elnyerte a legjobb vígjátéksorozat Golden Globe-díját.

A produkció jellegzetessége volt, hogy az egyes epizódokat jókedvű álinterjúk szakították meg - A hivatal című sorozathoz hasonlóan. Az egyes részek különböző cselekményszálai pedig rendre egy közös, humoros csattanóban futottak össze végül.

Christopher Lloyd, a sorozat társalkotója a The Hollywood Reporterben felidézte, hogy amikor 2009-ben elkezdődött a széria, a hangnem még erősen hajlott a cinikus humor felé. Mint írta, ez is nagyon vicces volt, de aztán újabb irányba, egy szívmelengető vígjáték felé indultak el.

A recept működött, ami igazolta, hogy ez a stílus, amit egyesek már temettek, sokaknak továbbra is tetszik.

A Modern család utolsó évada még időben el tudott készülni, így ezt a produkciót nem érintette a koronavírus-járvány.

(MTI)

Címkék: Modern család