Végleg bezárt az a túlárazott budapesti bár, amelyet egy szlovák vlogger leplezett le

2022. szeptember 2. - 13:47 | Külföld

Nemrég írtunk a PPPeter néven elhíresült szlovák vloggeről, akinek egyik kedvenc témája a rossz hírű vendéglátóhelyek leleplezése. Rejtett kamerával készít videókat a lehúzásról, majd azokat teszi közzé a közel 800 ezer követővel rendelkező Youtube-csatornáján.  A vlogger egyik videójában Budapestre is elutazott, ahol ellátogatott egy a Hajós utcában lévő bárba, ahol rendesen le is húzták őt. 3 kör barackpálinkáért, két kisüveges pezsgőért és két doboz kóláért 84 ezer forintot (több mint 210 eurót) számláztak. A rendőrség nyomozni is kezdett az ügyben, ma pedig a 444.hu nevű portálon jelent meg a hír: bezárják a lehúzásra "szakosodott" bárt.

Végleg bezárt az a túlárazott budapesti bár, amelyet egy szlovák vlogger leplezett le
Fotó: Telex.hu

„A kerületi rendészek többször is jártak az elmúlt napokban a Hajós utcai kávézónál, de a leleplező videó megjelenése után egyszer sem találták nyitva. Talán megijedhetett a vendéglátóhely üzemeltetője a botránytól“ – ezt még Soproni Tamás, Terézváros polgármestere mondta néhány nappal ezelőtt a Telexnek.

Azonban az önkormányzat tegnapi nyilatkozatából kiderült, hogy:

„A vendéglátóhely üzemeltetője bejelentést tett a polgármesteri hivatalnak, hogy a Hajós Caffee augusztus 23-ával befejezte a tevékenységét. A terézvárosi polgármesteri hivatalnak ezt követően annyi teendője maradt, hogy augusztus 31-ével törölte a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásából a kávézót”.

A hír szerint ezzel együtt a rendőrségi nyomozás folytatódik.

PPPeter leleplező videója:


(444.hu, parameter)