Végre csökkent ezeknek az alapélelmiszereknek az ára – mutatjuk, hol mennyit spórolhatunk

2023. február 13. - 12:57 | Belföld

Az üzletekben lévő árcédulák és a statisztikák is pozitív bizalomra adnak okot: bizonyos alapélelmiszert ugyanis olcsóbbért is megkaphatunk, mint az elmúlt hónapokban – írja a zregiónu.sk.

Végre csökkent ezeknek az alapélelmiszereknek az ára – mutatjuk, hol mennyit spórolhatunk
Illusztráció (Fotó: TASR)

A masszív drágulás már több mint másfél éve tart. Míg korábban egy 250 grammos vajat kevesebb mint 2 euróért vásárolhattunk meg, addig mára az ára 3-4 euróra nőtt. Még akciósan sem kapható 2,30 eurónál olcsóbbért.

Az elmúlt hetekben viszont márkától függően nagy árkedvezménnyel kapható a vaj az üzletekben. Több üzletben is 2 euró alatt kapható a termék, valahol 1,99 euróért, míg máshol 1,79-ért, de olyan üzletlánc is van, amely 1,11-ért kínálja.

Kvetoslava Kirchnerová, a Billa szóvivője szerint a vaj ára az alapanyag tőzsdei árától függ, amik heti szinten változhatnak. Azzal, hogy ezek csökkentek, a kész terméket is olcsóbbért árulhatták. Azt viszont nem tudják megmondani, hogy az elkövetkezőkben hogyan alakulnak majd az árak. Valamivel bizalomgerjesztőbb nyilatkozatot adott a TV Novinynek Samuel Machajdník, a Kaufland szóvivője, aki szerint az árak csökkenésének állandósulását kezdik megfigyelni.

A vaj mellett olcsóbb lett az étolaj is. Ennek ára 3,70 euróig emelkedett, ma viszont egyes üzletekben már 2 euró alatt is hozzájuthatunk. A Statisztikai Hivatal és az Eurostat továbbá a gyümölcs és a zöldség esetében is árcsökkenést regisztrált havi szinten.


(zregionu.sk)

Címkék: élelmiszer, vaj, árak