Végre fellélegezhet a dunaszerdahelyi járásbeli nő, akinek a telkén elszaporodott a kender

2021. június 16. - 12:00 | Régió

A rendőrök több mint 60 darab kendernövényt vittek el egy dunaszerdahelyi járásbeli település telkéről. A tulajdonos egy hónappal ezelőtt értesítette a hatóságokat.

Végre fellélegezhet a dunaszerdahelyi járásbeli nő, akinek a telkén elszaporodott a kender
Fotó: noviny.sk

A rendőrök tavaly 12 kifejlett növényt foglaltak le a meg nem nevezett, dunaszerdahelyi járásbeli településen. A telek tulajdonosának férje kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt börtönbe került, már 9 hónapja ott van. Az asszony szerint férje gyógyászati célból termesztette a kendert a telkén.

Viszont a növény újfent elszaporodott, a nő pedig attól félt, hogy bajba kerül miatta. Egy hónappal ezelőtt értesítette a rendőrséget, de mivel továbbra sem történt semmi, az ügyészséghez és más intézményekhez is segítségért fordult. A rendőrség végül azt követően cselekedett, hogy megjelent a TV JOJ riportja az esetről.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő szerint kb. 64 darab kendernövényt vittek el a telekről, amit aztán laborvizsgálatra küldenek. A hatóság nem látta okát, hogy őrizetbe vegyen konkrét személyt.

A nő örül, hogy a növények végre eltűntek a telkéről, mert ez enyhítő körülmény lehet a férje számára, ha indítványozzák a feltételes szabadlábra helyezését. Azt viszont nem tartja helyesnek, hogy a rendőrök tavaly úgy vitték el a növényeket, hogy azok elszórták magjaikat, így az újfent kikelt.


(noviny.sk)