HUF: 397.96 Ft

CZK: 24.703 Kč

28 °C

13 °C

2022. 11. 28. hétfő

Stefánia, Henrieta

Bödők Zsiga írta


Kanásztánc a körmenetben

Hortobágyon, a szabadtéri hídi vásárok forgatagában, kondások és lókupecek társaságában nem számítana egetrengető eseménynek, ha egy elletőkanász, könyökét a lacikonyha kecskelábú asztalának kissé nekifeszítve, egy alapfelszereltséggel bíró, középhatótávolságú gyomorrottyal nyugtázná a kovászos uborka leérkeztét a szomorkás tarhonya és a borjúpörkölt mellé. Oda, ahol a törkölypálinkák és a könnyű, kúnsági homokon termett borok is rendszerint előfordulnak.

2007. október 1. - 08:06 | Bödők Zsiga

A Beneš-dekrétumokról, az utolsó szó jogán

Ezennel vitába szállok minden hazai és külhoni politikussal, alkotmányjogásszal és újságíróval, akik azt nyilatkozzák, hogy a Beneš-dekrétumokat megerősítő, 2007. szeptember 20-i szlovák parlamenti határozatnak nincsen semmilyen konkrét jogi hatása napjaink joggyakorlatára. Véleményem szerint olyannyira van, hogy a feltételezésem szerinti alkotmányellenes döntés törvényellenesen akadályoz olyan peres úton indítható eljárásokat, amelyekkel reparálni lehetne a jogsértő módon végrehajtott vagyonelkobzásokat, vagyis konfiskációkat. Állításomat a Szlovák Legfelsőbb Bíróság határozataival is alátámasztom.

2007. szeptember 26. - 08:04 | Bödők Zsiga

Elmarad a Pardon parola

A Játékszín izgatósága ezúton értesíti a nagyérdeműt, hogy elmarad a „Pardon parola” szomorújáték ősbemutatója. A jegyek visszaválthatók az MKP programirodájában, vagy egy későbbi időpontban meghirdetett politikai kabaréra érvényesíthetők. Továbbá: a bérlettel rendelkezők 50%-os kedvezményt vehetnek igénybe a társulat „Árkot ugrott a szúnyog” zenés eztrágdműsorának megtekintése esetén.

2007. szeptember 17. - 15:33 | Bödők Zsiga

A balek kasszakúró

Valamelyik Rejtő Jenő könyvben van megírva, hogy fatális közgazdasági tévedés az, ha valaki úgy hiszi: fillérből lesz a korona. Ez távolról sincs így, mert kérem szépen: a korona az koronából lesz. Lássuk be, Rejtőnek ezúttal is igaza van. A fillérkék gyűjtögetésére ösztönző népi bölcselet valójában annak az illúziónak a felkeltésére szolgál, hogy a kis dolgokból lesznek a nagyok. Csak kellő türelem, hangyaszorgalom és kitartás kell hozzá.

2007. szeptember 11. - 07:43 | Bödők Zsiga

Nagymegyeren kiment a ház az ablakon

Vannak emberek, akik ha valamilyen politikai pozícióba jutnak, azonmód eluralkodik rajtuk önnön nélkülözhetetlenségük kényszerképzete. Szárnyai nőnek eladdig szunnyadó küldetéstudatuknak, ráeszmélnek fontosságukra és attól a hitüktől, hogy ők a kiválasztottak, képtelenek többé megszabadulni. Valami ilyesmi történik már hosszabb ideje az MKP nagymegyeri szervezetében is, amely leginkább egy önképző kör jegyeit viseli magán mostanság.

2007. szeptember 9. - 09:05 | Bödők Zsiga

Ne vetkőzz komám, mert szopni fogsz!

Nincs rosszabb helyzetben egy politikus, mint amikor csend honol körülötte. Azaz, nem kerül címoldalakra fényképe, nem avat hidat, nincs operabál, ahol a kamerák elé tolakodná magát merő véletlenségből – egyszóval: nem foglalkozik vele a sajtó. Különösen rossz idők járnak a politikában lebzselőkre, amikor ellenzékben tengődik, és nem tudja mivel magára hívni a médiák figyelmét. Ilyen helyzetben a kikopott színész, aki iránt már egy falusi társulat sem érdeklődik, nem átallja a gatyáját is letolni egy parányi sikerért.

2007. augusztus 30. - 08:16 | Bödők Zsiga

Stratégákat verbuválnak

Amióta világ a világ, a hadviselő felek, a vállalati vezetés, a pártok, de akár egy pókerjátékos vagy hozományvadász stratégiája - nem tartozik a nyilvánosságra. Sőt, azt a lehető legjobban kell titkolni, mert ha időnap előtt kitudódik az áhított cél, oda a meglepetés ereje, az előnyös üzleti tranzakció, a tárgyalási pozíció előnye, az ütőkártya és a rút, ám vagyonokon ülő leányzó hitvesi csókja. A stratégia fontos, azonban kényes, elhallgatni való hadviselési elem.

2007. augusztus 28. - 15:05 | Bödők Zsiga

Dunának, koltnak egy a hangja...

...Ha egy diplomata felmászik az utcai lámpára, elviszik a mentők. Ha egy villanyszerelő teszi, semmi baj. Ha ugyanez a villanyszerelő jegyzéket nyújt át egy nagyhatalomnak, nyomban beszállítják. Úgy a jegyzék átadása, mint a lámpaoszlopra mászás lehet teljesen normális és szükségszerű cselekedet, és lehet komoly kórtünet... (Rejtő Jenő: Egy bolond száz bajt csinál)

2007. augusztus 23. - 08:47 | Bödők Zsiga

Józsi, a kurva anyádat!

Józsi, a Feketetelki Állami Gazdaság sertésgondozója ijedten ejtette le kezéből az Újságot. Remegő keze tétován mozdult a féldecis pohár felé, amely a sakktáblát idéző kockás abroszon éppen mattot készült adni a kissörnek, amelynek menekülési útvonalát immáron végérvényesen lezárta a csikkekkel telt hamutartó és félig az asztalra borult Lajosnak a könyöke.

2007. augusztus 19. - 07:55 | Bödők Zsiga

Távozz tőlem, sántán!

A materializmus sárkánya legyőzhető minden látszat ellenére, mert Isten erősebb - jelentette ki szerdán XVI. Benedek pápa Castel Gandolfó-i rezidenciáján Szűz Mária mennybevitele (Nagyboldogasszony) ünnepén bemutatott miséjén.

2007. augusztus 16. - 12:33 | Bödők Zsiga

A magyar szürke

  Úgy hírlik, a messzi Ázsiából vetődött ide, a Pannon-medence szikes pusztáira. Szívós, igénytelen, istállók puha almához nem szokott igen jámbor fajta. A hajdanvolt népes csordáknak utolsó példányai tanyáznak itt az ostorral és kuvasszal karikába kerített rezervátumban, melynek véges voltát a gulyán belül még azok is tudják, akik nem próbálták határait.

2007. augusztus 14. - 16:09 | Bödők Zsiga

A faszpirin

Néhány éve került a piacra az emberiség nagy találmánya, a nemi aktivitást előmozdító csodapirula, a VIAGRA, aminek legjobb magyar értelmi megfelelője a FASZPIRIN. Tudvalévő, a faszpirin egy stimulálásra alkalmas ajzószer, amely a lanyhuló gerjedelmet ideig-óráig a megfelelő hőfokra tudja hevíteni. Magyarán: fatökűeknek való tabletta, akik, ha mellékényszerülnek a kissé hagymaszagot árasztó asszonynak, újfent segítik bizonyítani a férfias lendületet, amelyet annakidején a kókadt májusi akácfák alatt produkált a tengelykeménységű delikvens. Ilyen potenciaserkentőket a szlovák és a felvidéki magyar politikusok díszes kompániájában is találunk bőségesen. Hajjaj! De mi csak a saját, honi magyar faszpirinünkről, közülük is a legfőbbről, a FŐ FASZPIRINRŐL ejtsünk most néhány szót.

2007. augusztus 12. - 08:57 | Bödők Zsiga

Játszani is engedd...

Legyünk igazságosak, a törvényalkotók, a rendeletek, ilyen-olyan szabályzatok megalkotói nagyon fontos elemei egy társadalomnak. Nélkülük törvénytelenség, rendetlenség és szabálytalankodás uralná a közéletet. Annál pedig mi sem természetesebb, hogy az ügyeletes politikusok a letéteményesei a helyes életvitelnek, a követendő létformának, amelyet olyan gondosan és szakszerűen paragrafusokba öntöttek, rendeletekben megfogalmaztak, és úton-útfélen kinyilatkoznak, amint mikrofont, kamerát látnak közelükben.

2007. augusztus 2. - 14:40 | Bödők Zsiga

Turul a fontánán

Pócs Alfréd, a sámánok örvendetesen terbélyesedő táborában valószínűleg kis – vagy középkategóriás vállalkozónak számít. Ez abból is látszott, hogy legutóbb, amikor a Magyarok Világszövetsége és a Hun Fokos Szövetség őrá bízta a Makó közelében föllelt nagykiterjedésű gázmező Szent korona általi birtokbavételét, a szegényes, provinciális felszereltsége mellett, majdnem elbaszta a liturgiát.

2007. augusztus 2. - 11:19 | Bödők Zsiga
Napi friss