HUF: 359.72 Ft

CZK: 25.625 Kč

28 °C

13 °C

2021. 07. 29. csütörtök

Márta, Marta

Jarábik Balázs írta


Szlovákia kórképe

A trendek igaznak bizonyultak Matovič, SMER, Za Ľudí, a PS-SPOLU és a magyarok esetében is

2020. március 2. - 20:37 | Jarábik Balázs

Orbán (kulturális háborúja) Európában

A saller nem a migrációért, hanem a viselkedésért járt.

2018. szeptember 17. - 15:38 | Jarábik Balázs

Forradalom, feketepéter, feketeleves

Nem túlzás, Szlovákiában forradalmi helyzet van.

2018. március 11. - 17:57 | Jarábik Balázs

Majomforradalom

Már nem újdonság, hogy a Gorilla nevű jelenség azt a jobboldalt nyírja ki a választások előtt, amely a legnagyobb mértékben tette lehetővé önmaga ellenőrzését.

2012. február 11. - 20:12 | Jarábik Balázs

Egy majom fogságában

Fico szavazóit bizonyára kevésbé zavarja a korrupció gyanúja. Ők elsősorban az állam emlőin szeretnék továbbra is tengetni egyszerű, de az államnak korántsem olcsó életüket.

2012. január 27. - 10:42 | Jarábik Balázs

Párthuzamok

Kisebbségi politizálás, érdekvédelem egy ideig megvalósítható európai szervezetekre támaszkodva parlamenten kívülről is. Addig pedig hulljon a férgese. 

2010. február 14. - 07:50 | Jarábik Balázs

Julija nem akar a földön járni - az ukrán elnökválasztás

A múlt héten - a világsajtó szerint - véget ért a narancsos forradalom: az az időszak, amely a 2004 októberében elcsalt elnökválasztással kezdődött.

2010. február 12. - 13:25 | Jarábik Balázs

Fico gázban!

Amennyiben az oroszok a spájzban vannak, akkor orosz egyenruhába kell öltözni, jelentette ki Sinkovits Imre a Tizedes meg a többiek című, immár klasszikus magyar filmben.

2009. január 15. - 10:13 | Jarábik Balázs

Egyelőre csak kóstolgatják egymást a grúzok meg az oroszok

Kitört a háború Dél-Oszétiában Oroszország és Grúzia között – szinte élő egyenes adásban, ahogy ezt a 91-es Öböl háború óta megszokhattuk már.

2008. augusztus 10. - 13:05 | Jarábik Balázs

Demokrata mutyi-buli

Fellélegezhet az MKP: immáron az amerikai demokraták is a mutyi felé fordulnak, hogy eldöntsék ki is legyen az elnökjelöltjük az idén. Egy erős, idehaza ugyancsak megszívlendő érv azért szól a demokraták mellett – az MKP-val ellentétben immáron hónapok óta vallatják saját választóikat arról, kit is akarnak jelöltnek.

2008. május 7. - 17:44 | Jarábik Balázs

MKP-boszorkánykonyha, avagy: Meddig hazudunk magunknak?

Áll a bál az MKP háza táján. Dörzsölj/t/ük a tenyerünket sokan, végre ténylegesen is aggódhatunk érte – nem ellene. Talán most már nemcsak erodálni fog „pártunk” („kormányunknak” ugye már régen annyi), hanem változni is? Ám a szlovákiai magyarság csúcsintézménye nem adta meg magát a számonkérésnek. Miért is adta volna? Ilyennek építettük és változni is csak akkor fog, ha a számonkérés nem csupán egyes tagjaitól, vagy a médiától, hanem egyenesen a szlovákiai magyarságtól érkezik.

2008. május 5. - 11:38 | Jarábik Balázs

Amerika tragédiája

Sima a papírforma Pennsylvániában, avagy Hillary Clinton pontosan azzal a tíz ponttal győzte le Barack Obamát, amivel sikerült életben tartania saját magát. Amennyiben a különbség kisebb, Hillary nem élte volna túl saját pártja és a demokrata közvélemény nyomását. Ez a győzelem azonban sokba kerül majd a demokratáknak, hiszen csak egyetlen dologra alkalmas – Obama kinyírására. Amely, végső soron, a Clintonok fő stratégiájává nőtte ki magát.

2008. április 23. - 14:27 | Jarábik Balázs

Szlovákiai magyar mese

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy magát közösségnek tituláló és magára nosztalgikus földrajzi nevet aggattó, de valójában „csupán” belterjes kisebbségként működö egyveleg. Nevezzük őket a mese és az egyszerűség kedvéért szlovákiai magyarságnak.

2008. április 18. - 09:20 | Jarábik Balázs

Hillary cukorfalat a republikánusoknak

Ohio és Texas után változatlan az állás demokratáéknál: a Barack Clinton, illetve a Hillary Obama vetélkedés tovább folyik - a republikánusok legnagyobb örömére. Aki együtt repült a növekvő Obama mítosszal most minden bizonnyal több kávét iszik a reggeli hírböngészéshez, míg Hillary híveinek immáron nem feltétenül fekete kell a szívdobogáshoz...

2008. március 5. - 11:39 | Jarábik Balázs
Napi friss