Velencei Filmfesztivál - Olasz női kritikusok által odaítélt díjat adtak át

2016. szeptember 6. - 14:56 | Kultúra

Mun Szori dél-koreai színésznő-rendező kapta meg hétfőn a Starlight Cinema Award nemzetközi kategóriájának díját, amelyet harmadik éve ad át egy olasz női kritikusokból álló szervezet a Velencei Filmfesztiválhoz kötődően.

Velencei Filmfesztivál - Olasz női kritikusok által odaítélt díjat adtak át
Fotó: Wikipédia

A színésznő a szombaton záruló 73. Velencei Filmfesztivál Orizzonti versenyszekciójának zsűritagjaként kapott meghívást a mustrára. Angela Prudenzi, az olasz és nemzetközi filmes tehetségek elismerésére alapított Starlight Filmdíjat odaítélő bizottság vezetője rendkívüli színészként méltatta Mun Szorit, és kiemelte: amellett, hogy számos filmben nyújtott kitűnő alakítást, rendezőként is bemutatkozott. Prudenzi hozzáfűzte, hogy Mun Szori az első dél-koreai színész, aki a fesztivál Orizzonti szekciójának zsűrijében szerepel.

Mun Szorit a közönség az Oázis vagy Az elnök borbélya című filmjeiből ismerheti, decemberben A szobalány című filmjét is vetítik a magyar mozik.

A Starlight Cinema Award nemzetközi kategóriájának díját 2014-ben Al Pacinónak, tavaly pedig Paz Vega spanyol színésznőnek ítélték oda.

(MTI)