Véletlenül bekapcsolta a repülő üzemmódot a telefonján, 20 ezer eurója menekült meg az idős nőnek

2024. február 9. - 17:04 | Régió

A mobiltelefonon véletlenül aktivált repülő üzemmód 20 ezer eurót spórolt meg egy 85 éves nyugdíjasnak. Ha ez nem történik meg, nagy valószínúséggel csalás áldozatává vált volna. A besztercebányai rendőrség pénteken a közösségi oldalon számolt be az esetről, és ismét óvatosságra szólította fel az időseket és hozzátartozóikat.

Véletlenül bekapcsolta a repülő üzemmódot a telefonján, 20 ezer eurója menekült meg az idős nőnek
Illusztrációs felvétel (Pixabay)

A nyugdíjast szerdán (február 7-én) hívta fel egy cseh telefonszámról egy ismeretlen, aki pénzt kért tőle. A nő hibázott, mert azonnal megkérdezte, hogy unokája hívja-e, és elmondta annak keresztnevét. Az idegen nyilvánvalóan erre várt, s ezután a nő unokájának adta ki magát. Azt mondta neki, hogy vegyen fel pénzt a bankból, és menjen a besztercebányai kórházhoz.

Amikor a nő megérkezett a kórházba, rájött, hogy tudtán kívül aktiválta a „repülő üzemmódot“ a mobiltelefonján, és nem tudott senkit felhívni, sem pedig hívást fogadni. Segítséget kért a biztonsági őrtől, aki felajánlotta, hogy felhívja unokáját a telefonjáról. Az illető rájött a csalásra, így értesítette a rendőrséget, a hölgyet pedig elkísérte a bankba, hogy visszategye a pénzét.

TASR