Véres bosszú: embert ölt a krokodil, erre meg 300 hüllőt mészároltak le kalapácsokkal

2018. július 16. - 12:09 | Külföld

Majdnem 300 krokodilt mészároltak le feldühödött helybeliek egy indonéz krokodilfarmon, miután egy ember krokodiltámadásban meghalt - írta a The Guardian online kiadása.

Véres bosszú: embert ölt a krokodil, erre meg 300 hüllőt mészároltak le kalapácsokkal
Fotó. Reuters

Nyugat-Pápua tartomány egy krokodiltenyésztő farmján késekkel, kalapácsokkal és ütőkkel felfegyverzett emberek lemészároltak 292 krokodilt, egymásra dobált véres tetemeik képeit az Antara indonéz hírügynökség tette közzé.

A vérengzést egy 48 éves férfi halála válthatta ki, aki füvet szedett az állatoknak, amikor egy hüllő rátámadt - mondta el a tartomány állatvédelmi vezetője. "A farm egyik alkalmazottja meghallotta, ahogy valaki segítségért kiáltott, gyorsan odament és látta, ahogy a krokodil a férfire támad" - folytatta Baszar Manullang. Mint mondta, az áldozat szombati temetése után a helybeliek behatoltak a farmra és lemészárolták a krokodilokat.

A telep 2013-ban kapott engedélyt, hogy védett bordás és új-guineai krokodilokat tenyésszen a fajok megőrzése és néhány állat leölése és hasznosítása céljából.
Az engedély kikötötte, hogy a farm működése nem zavarhatja a helybeliek életét. "A farmot körülvevő terület biztonságáról is gondoskodni kell, hogy többet ne történhessen ilyen tragédia" - tette hozzá Manullang.

MTI