Vereséggel kezdett a világelső Nadal

A világelső spanyol Rafael Nadal vereséggel kezdte a férfi teniszezők londoni világbajnokságát: a hétfői játéknapon nagy csatában, három játszmában kikapott a belga David Goffintől.

Vereséggel kezdett a világelső Nadal
Rafael Nadal (Fotó: TASR/AP)

Az első játszmában a jövő hétvégén a Davis Kupa-döntőjében is érdekelt Goffin játszott magabiztosabban, sokkal jobban adogatott, ő volt a kezdeményezőbb. A belga 6:5-nél szerválhatott az első játszma megnyeréséért, és bár a világelső egyenlített, a rövidítés Goffiné lett.

A második szettben is a hetedik kiemelt belga irányított, Nadal - akinek vb-indulása sokáig kérdéses volt térdsérülése miatt - messze elmaradt legjobb játékától. Goffin 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért szervált sikertelenül, később pedig fogadóként volt négy mérkőzéslabdája is, kihasználni azonban egyiket sem tudta. A világelső a rövidítésben már nem hibázott, így közel két óra játék után következett a döntő játszma.

A harmadik felvonás elején Goffin kétszer is elvette ellenfele adogatását, így már 4:1-re is vezetett. Dupla brékelőnyéből egyet megtartott a mérkőzés végéig, melynek köszönhetően 2 óra 41 perc alatt - pályafutása során először - legyőzte az aktuális világelsőt.

ATP-vb, Pete Sampras-csoport, 1. forduló:

David Goffin (belga, 7.)-Rafael Nadal (spanyol, 1.) 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4

(MTI)