Veretlenül telelnek az élen a csallóközkürtiek

2019. december 2. - 19:23 | Sport

A hegyéteiek vendégeként tizennégy gólt rúgtak az augusztusi idénynyitón, vendéglátóként 15:0-ra tarolták le a medveieket a novemberi őszi idényzárón, veretlenül telelnek az élen a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. ligája déli csoportjában a csallóközkürtiek.

Veretlenül telelnek az élen a csallóközkürtiek
Cséfalvay Á. András felvételén a csallóközkürtiek leggólerősebb futballistája, Csikmák Gábor (zöld-sárga szerelésben) kapura tüzel

A felnőttek mezőnyében egyetlen veretlen, gólerős kollektíva mérlege: tizenegy győzelem és két döntetlen.

„Elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével. Elsősorban a játékosok hozzáállását emelném ki. Az edzéseken zokszó nélkül teljesítenek, minimum tizenhárom kerettag látogatja rendszeresen a gyakorlásokat. Mezünket több, felsőbb osztályban is megfordult labdarúgó viseli. Mindenki dicséretet érdemel. Ketten, nevezetesen Csikmák Gábor és Harsányi Dávid igazi vezéregyéniségei kollektívánknak. Sokat nyomott a latban az is, hogy néhány kivételtől eltekintve helybeliek alkotják játékoskeretünket. Egyébként az összes kerettagnak bizonyítási lehetőséget kínáltam. Kiemelném, hogy ősszel kétszer is legyőztük legnagyobb riválisunkat, a Vásárút együttesét. Csallóközkürtön a községi önkormányzat támogatásának köszönhetően adottak a feltételek a színvonalas szakmai munkához”

– summázta a sikerek legfontosabb összetevőit Jakóczi Gábor, az élen telelő alakulat trénere, akinek a vezetésével három évvel ezelőtt a nagyudvarnokiak jutottak a VI. ligába.

Az akkori bajnokcsapatból Losonszki Márk, Harsányi Dávid, Szigeti Attila és Lukovics Attila immár a csallóközkürtiek sikereiért küzd a pontvadászatban. Érdekesnek találtuk, hogy az őszi első három gólerős futballistája, Csikmák Gábor (18 gól), Losonszki Márk (16) és Harsányi Dávid (14) a sárosfai Sípos József (19) mögött a góllista 2-4. helyén tanyázik.

„Ami a legfontosabb, a bajnoki párharcokon nem rivalizálnak, nem önzősködnek. Bármikor a náluk még jobb helyzetben lévő csapattársnak passzolnak” – fűzte tovább a gondolatsort az edző.

ái