Verhetetlennek vélt magyarázattal állt elő két, Doborgaznál lefülelt orvhorgász!

2020. április 9. - 17:01 | Régió

A rendőrök épp a kijárási tilalommal kapcsolatban tartottak ellenőrzéseket szerdán hajnalban, amikor megállítottak egy Škoda Fabiát és egy Fabia combit Doborgaz (Dunaszerdahelyi járás) közelében.

Verhetetlennek vélt magyarázattal állt elő két, Doborgaznál lefülelt orvhorgász!
Rendőrségi felvételek - további fotókért kattints!

Martina Kredatusová kerületi rendőrségi szóvivő arról tájékoztatta a Paramétert csütörtökön délután, hogy "az autók rendesen meg voltak pakolva olyan dolgokkal, amiknek ott semmi keresnivalójuk nem lenne".

Halakról van szó, amiket az orvhorgászok fogtak ki, köztük egy 110 és egy 135 cm-es harcsával, négy darab, 52 és 72 cm közti ponttyal, valamint egy 80 cm-nél is hosszabb fogassal. Továbbá egy motorcsónakhoz való motort, evezőlapátot, zacskókat, kötelet és hálókat.

Nem akármilyen magyarázattal álltak elő a rendőrnek, aki kihallgatta őket. A kijárási tilalom kapcsán azt mondták, hogy ők ugyan nem horgászni mentek, csak a természetbe, Vajka mellé a Dunához, a halakat és a többi eszközt pedig csak egy horgászkunyhó mellett találták.

Mivel azonban nem hívták a rendőrséget, így most ők néznek büntetőeljárás elé. A kár, amit az engedély nélküli, azaz orvhorgászattal okoztak a horgászszövetségnek, 800 euróra becsülik.

A két 36 éves férfi egyébként hosszú ideig maga is horgász volt, most azonban hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

(parameter)