Vért adtak a komáromi Építők Utcai Szakközépiskola diákjai

A komáromi kórház is bekapcsolódott a „Diák Vércsepp” elnevezésű országos véradási akcióba.

Vért adtak a komáromi Építők Utcai Szakközépiskola diákjai
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A komáromi oktatási intézmények közül elsőként az Építők Utcai Kereskedelmi és Szolgáltató Szakközépiskola diákjai adtak vért.

„A kampánnyal elsősorban a helyi középiskolás diákok és egyetemi hallgatók közül kikerülő első véradókat akarjuk megszólítani, illetve fel akarjuk hívni a figyelmet a rendszeres véradás szükségességére és jelentőségére is. Szeretnénk mindenkit megkérni, akik adhatnak vért, de még nem döntöttek, hogy ne habozzanak. Sokan csak az első élmény után tudatosítják, milyen fontos támogatni az önzetlen segítségnyújtás eszméjét”

– fejtette ki Radi Enikő, a hematológiai-transzfuziológiai osztály főorvosa.

A „Diák Vércsepp” akció november 16-ig tart. Az érdeklődők közvetlenül a kórház hematológiai-transzfuziológiai osztályán adhatnak vért minden hétfőn és pénteken, 7 és 11 óra között. A kampány keretében rendkívüli véradásokra is sor kerül a helyi középiskolákkal való egyeztetést követően.

A statisztikai adatok szerint a véradás iránt évről évre nő az érdeklődés. Radi szerint ez többek között a felvilágosító kampánynak, a témában rendezett iskolai előadásoknak, vagy a kórházban negyedévente tartott szombati vérvételeknek köszönhető.

„Ennek ellenére továbbra is küzdünk minden plusz csepp vérért”

- tette hozzá a főorvos.

TASR