Veszekedni kezdtek a pénzen, a férfi úgy összeverte a nőt, hogy meghalt a kórházban

2023. június 1. - 10:22 | Régió

Bíróság elé állt egy 55 éves férfi, aki tavaly év végén brutálisan összeverte élettársát, ő pedig ezután meghalt – írja a noviny.sk.

Veszekedni kezdtek a pénzen, a férfi úgy összeverte a nőt, hogy meghalt a kórházban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A vád szerint Ľubomír puszta kézzel okozott súlyos sérüléseket élettársának Čachtice községben (Nové Mesto nad Váhom-i járás) lévő házukban. A páros veszekedni kezdett, aminek következtében a férfi néhányszor megpofozta a nőt, majd legalább tízszer ököllel megütötte a fején, illetve testének egyéb részein.

Ľubomír csak azt követően hívott segítséget, hogy később eszméletlen állapotban talált rá a 47 éves Gabrielára a hálószobában, az ágy mellett. A kórházban majdnem két hétig küzdöttek az életéért az orvosok, de a nő végül január 10-én elhunyt.

A tárgyaláson a férfi nem vallotta magát bűnösnek. Mint mondta, aznap két üveg tömény alkoholt vásárolt, amit aztán az élettársával megittak. Ezután összevesztek a pénzen. Elmondása szerint nem tagadja, hogy megpofozta Gabrielát, amikor ő állítólag nekiugrott, a vádiratban leírt súlyosabb cselekedeteket viszont tagadja.

A védelem ezért nem ért egyet az ügy jogi besorolásával. A férfit tettéért 9-től 12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.


(noviny.sk)