Veszélyben a rimaszombati gigaberuházás: a fahiány miatt korántsem biztos, hogy letelepedik a német cég

2021. október 12. - 16:33 | Régió

A Ziegler Group német fafeldolgozó vállalat minimum 255 millió eurót akart befektetni Rimaszombatban és 430 embernek kínált volna munkát, az Aktuality.sk azonban úgy tudja, hogy a beruházás a nyersanyag hiánya miatt meghiúsul.

Veszélyben a rimaszombati gigaberuházás: a fahiány miatt korántsem biztos, hogy letelepedik a német cég
Fotó: Pixabay - illusztráció

Egy bajor fafeldolgozó cég, a Ziegler Grup telepedik le az épülő rimaszombati ipari parkban, a tervek szerint 430 embernek ad majd munkát. A cég fűrésztelepet és fafeldolgozót épít hozzávetőleg 255 millió euró értékben – jelentette augusztus elején Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

Ez a régió számára nagyon jó hír lenne, hiszen az egész országban itt a legmagasabb a munkanélküliség, eléri a 20 százalékot.

Az Aktuality.sk viszont azt írja, veszélyben van a rimaszombati gigaberuházás, a német cég ugyanis végül úgy döntött, nem telepedik le Rimaszombatban. A szerkesztőségnek ezt két, egymástól független forrás erősítette meg a befektetői közegből.

A befektetés meghiúsulása mögött a nyersanyaghiány állhat, a lap szerint a cég nem tudott megegyezni az állami erdészettel, utóbbinak ugyanis jelenleg nincs kapacitása arra, hogy ellásson faanyaggal egy újabb nagyvállalatot.

A gazdaságügyi minisztérium viszont azt állítja, hogy még nem úszott el hivatalosan a beruházás lehetősége, az állami erdészettel pedig még tárgyalni fognak a németek.

A Ziegler Group egyelőre nem reagált a lap megkeresésére.


(aktuality.sk)