Veszélyes kórokozót találtak a népszerű drogéria tusfürdőjében!

A Közegészségügyi Hivatal veszélyes termékekre hívja fel a lakosság figyelmét.

A szóban forgó termékek felkerültek Franciaországban és Németországban bukkantak fel, de nagy a valószínűsége, hogy Szlovákiában is használják őket a vásárlók.

A Szlovákiában is népszerű dm drogérialánc által forgalmazott, Balea Buttermilk&Lemon típusú tusfürdő több mikróbát tartalmaz, mint amit a határérték megenged. "A termékhez akár szlovákiai vásárlók is hozzájuthattak, és a benne lévő veszélyes kórokozók miatt használatát senkinek nem ajánljuk" - közölte Ján Mikas országos tisztifőorvos.

A termék pontos leírása és fotója:

Név: Balea Creme Seife Buttermilk&Lemon - folyékon szappan (500 ml-es kiszerelés). Márka: dm Balea. Szavatosság: június/2019. Gyártó: Rudolf Lenhart GmbH&Co. KG, 71336 Waiblingen-Neustadt, Németország.

A Rapex EU-s vészjelző rendszerbe további veszélyes kozmetikumok is felkerültek a dm tusfürdőjén kívül. Ezek a következők:

Az Indiában gyártott Shenaz Gold - Herbal Based Black Henna hajfesték bárium peroxidot tartalmaz, amit a törvények tiltanak. Továbbá 4,4 százaléknyi para-feniléndiamin van benne, miközben a limit erre a vegyületre maximum 2 százalék.

 

A marokkói származású Rhassoul clay with orange blossom arcpakolás báriumot és nikkelt tartalmaz, az ilyen veszélyes kozmetikumokat pedig tilos forgalomba hozni az Európai Unióban.

 

Az Eternal Ink márka Dark Red típusú tetováló festéke anizidint tartalmaz, ami szintén mérgező lehet.

A Közegészségügyi Hivatal hangsúlyozza:

Amennyiben bárki vásárolt a felsorolt termékekből, ne használja azokat!

(para)