Veszélyeztetett szibériai tigriskölyköt mentettek meg a fagyhaláltól

2022. január 13. - 12:45 | Tech

Négy-öt hónapos szibériai tigrist mentettek meg a fagyhaláltól orosz állatvédők a távol-keleti Tengermelléki határterületen.

Az orosz állatvédők szerdán közölték, hogy küzdenek a kis nőstény életéért. A lesoványodott tigrist a múlt év végén találta meg egy helyi halász egy folyóparton az orosz Távol-Keleten. Az állat számos fagysérülést szenvedett.

A halász értesítette az állatvédőket, akik a szibériai tigriseket mentő központba vitték a kölyköt.

"Külső vizsgálatok alapján erősen kimerült volt, a farka vége elfagyott, alsó állkapcsa elüszkösödött egy sérülés nyomán" - mondta el Szergej Aramiljev, a központ vezetője.

A nagyjából 20 kilogrammos - vagyis az ennyi idős tigrisek súlyának felére fogyott - állat intenzív rehabilitáció eredményeként mostanra tíz kilogrammot hízott, elfagyott farokvégét levágták.

A múlt héten két és fél órás műtétnek vetették alá, egészséges szövetet ültettek az állkapcsába. A beavatkozás sikeres volt, de azt nem tudják még, hogy a tigrist vissza lehet-e valaha engedni a vadonba.

Oroszország és Kína ad otthont a szibériai tigriseknek, melyeket a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a veszélyeztetett állatok vörös listáján tart nyilván. Oroszországban körülbelül 600 él közülük a Természetvédelmi Világalap (WWF) oroszországi szervezete vezetője, Pjotr Joszipov szerint.


(MTI)

Címkék: szibériai tigris