Vesztett az MKP Nádszegen, megerősödött Juhos Ferenc polgármester pozíciója

2015. november 21. - 11:30 | Régió

Kudarccal végződött Nádszegen a polgármester leváltását célzó, MKP-s képviselők által kezdeményezett népszavazás.

Vesztett az MKP Nádszegen, megerősödött Juhos Ferenc polgármester pozíciója
Paraméter-felvétel

Juhos Ferenc (Híd) polgármester leváltásáról szombat reggel 7 órától este 22 óráig tartottak népszavazást a galántai járásbeli nagyközségben.

A 3 192 szavazati joggal rendelkező Polgár közül mindössze 603 ember vett részt az aktuson, ami 18,89 százalékos részvételi arányt jelent. 592 érvényes szavazatot számolt meg a választási bizottság, ebből 11 érvénytelen volt. A polgármester leváltását 544 szavazó támogatta 48 szavazat ellenében.

„Ezekből adatokból világos, hogy a népszavazás érvénytelen volt, hiszen érvényességéhez a szavazati joggal rendelkező polgárok legalább 50 százalékának szavaznia kellett volna“ – tájékoztatta a Paramétert Deák László, a választási bizottság elnöke.

Juhos Ferenc 21 éve irányítja a Galántai járás legnagyobb községét. A 2014-es önkormányzati választásokon Borka Árpád személyében a Magyar Közösség Pártja (MKP) is polgármesterjelöltet állított Nádszegen, ám Borkának nem sikerült leváltania Juhost. A képviselőtestületben viszont 9:2 arányban MKP-s többség született. A testület és a polgármester viszonya azóta sem felhőtlen.

A Juhos Ferenc leváltását célzó népszavazást 9 MKP színeiben politizáló önkormányzati képviselő kezdeményezte. A kezdeményezésről bővebben ITT olvashat.

-para-

Címkék: Juhos Ferenc, MKP, híd