Vetkőzésért osztogatott egyeseket a fizikatanár, elképesztő dolgokat művelt diákjaival

2022. május 17. - 15:48 | Régió

Márciusban jogerősen elítélték egy pozsonyi egyházi gimnázium fizikatanárát, aki három diákot molesztált. Közben jelentkezett egy negyedik is, az ő ügyét viszont a rendőrség nem vizsgálta ki – írja a SME.

Vetkőzésért osztogatott egyeseket a fizikatanár, elképesztő dolgokat művelt diákjaival
Illusztráció (Fotó: TASR)

A 40 éves tanárt, Andrejt három diák molesztálásáért ítélték el. Az első eset 2020 júniusában történt. A tanár egy iskolai rendezvény után ott, a helyiségben felajánlotta egy diákjának, hogy játszanak egy játékot. Ennek a lényege az volt, hogy feladatokat adnak egymásnak, és ha a fiú nyer, kap egy egyest fizikából. A tanár ilyen módon derékig levetkőztette a diákot, de amikor az alsóneműje alá akart bejutni, a fiú befejezte a játékot. Később elhívta otthonába a gyereket azzal az ürüggyel, hogy visszaad neki egy állványt a mobiljára. Itt Andrej arra próbálta rávenni, hogy elégítsék ki egymást, de hiába győzködte egy órán át, a fiú ellenkezett, végül pedig sikerült elmenekülnie.

A második eset 2020 augusztusában történt a fizikateremben. A tanár arra próbálta rávenni egy diákját, hogy vegyen részt egy projektben, amely során gipszből lenyomatot készítene a testéről. A fiú ezt elutasította, ezért Andrej újfent a játékos trükköt alkalmazta. A diákot sikerült is derékig levetkőztetnie, de miután elkezdte fogdosni a nemi szervénél, a fiú elmenekült.

A harmadik esetre 2021 májusában került sor. A tanár bizonyos kihívás ürügyével meggyőzte egy diákját, hogy meztelenül végezzen előtte gyakorlatokat, amíg ő a fotelben ül és nézi őt. Miután a gyerek ezt megtette, gratulált neki és elengedte.

A tanár beteges praktikáira azt követően derült fény, hogy jelentkezett az iskola egy korábbi diákja, akivel szintén hasonló eset történt. Állítása szerint erre 2018-ban került sor, de nem volt hajlandó további vallomástételre, nem akarta rendőrség által intézni az ügyet. A beszélgetésről készült felvételt átadták a belügyminisztériumnak, amely feljelentést tett az ügyben. Ezt követően mert csak szólni a fent említett három diák is. Az iskola szabadságra küldte a tanárt, majd a munkaviszonyát is megszüntették.

Novemberben a rendőrség elég bizonyítékot gyűjtött ahhoz, hogy meggyanúsítsa a tanárt, aki beismerte tettét. Vizsgálati fogságba helyezték, idén márciusban pedig egyéves letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A határozat nem jogerős, mert a tanár fellebbezést nyújtott be.


(SME)